Düzce’deki Melen Çayı’ndea yılda 1 milyar 180 milyon metreküp suyu İstanbul’a taşıyacak olan projenin 5551 metrelik Boğaziçi Tüneli’ndeki çelik borular özel bir boya ile boyandı. İki ay içinde bitirilmesi planlanan projenin sürprizi ise kazı çalışmalarında çıkan “jeolojik örneklerin toplandığı müze.”

İki kıtayı birleştiren ilk su nakil projesi için İstanbul Boğazı’nın 135 metre altından geçen 5551 metre uzunluğunda dev çelik borular yerleştirildi. Ardından su geçecek borular yaklaşık 200 ton boya kullanılarak boyandı. “Solvent içermeyen özel bir boyanın kullanıldığı” bu işlemde borulardan geçecek suyun kirlenmesi engellendi.

Asya ve Avrupa’yı boğazın 135 metre altından birleştiren tünelde bir de müze yer alacak. Tünelin yapım aşamaları ve boğazın altından çıkan jeolojik oluşumlar müzede sergilenecek. Henüz proje aşamasında olan müze için yapılan binlerce tonluk sondaj ve kazıda elde edilen bulgular, müzede sergilenecek.

Sakarya’dan, İstanbul Kağıthane’ye 187 km yol kat ederek gelmesi planlanan Melen Suyu, 2007’de 105 kilometre kat ederek Ağva’ya oradan da 1600 metrelik ishale hattıyla Yeşilçay Regülatörü’ne ulaştıktan sonra Ömerli Barajı ile buluştu. 2007’de sonundan itibaren arıtılan 200 milyon metre küp su İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki musluklardan akmaya başladı. Melen Suyu’nun Kağıthane’ye ulaşması ve Avrupa Yakası’ndaki vatandaşların evine ulaşması için yapılan çalışmalar İSKİ’nin de desteğiyle hızlandırıldı. Boğaz Geçiş Tüneli, yaklaşık 2 ay sonra Melen Suyu’nun, İstanbul Avrupa Yakası’ndaki musluklardan da akmaya başlamasını sağlayacak.

Haber; R. BAL