Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 1. Sınıf öğrencisi Melisa Helvacı, iç güvenlik operasyonlarının icra edildiği bölgelerde görev yapan kahraman güvenlik güçlerine hitaben mektup kaleme aldı. 11 yaşındaki Melisa, “güçlü askerimize” diye başladığı Türk bayraklı mektubuna şunları yazdı:

Süpermen gibisiniz

“merhaba asker abilerim. Benim adım Melisa. 11 yaşındayım. Sizi seviyorum ve gurur duyuyorum. Askerler sanki Süpermen gibisiniz. Benim abilerim yanında asker olacak. Babam, eniştem, teyzem polis… onlarla gurur duyuyorum. Şehitlerimizi duyunca çok üzülüyorum. Sizin gibi asker tanıdıklarım var. Bazen onlara bir şey olacak diye çok korkuyorum. Bazen içimden ağlıyorum. Annem de sizinle gurur duyuyor. Sizinle kim gurur duymaz ki… Sizi sevmeyenler nasıl biri, nasıl ayakta durabiliyor mu? Size güvenmeyerek sevmeyerek nasıl buradalar… Sizin Türkiye cumhuriyetini koruyabileceğinizi biliyorum. Sizin için bu mektubu yazıyorum. Bazen keşke onlara yazabilsem diyordum. Sizin sayenizde evimde güzel, rahat uyuyabiliyorum. Şırnak, Diyarbakır gibi yerlerde çok çatışma oluyor ve bir sürü şehit olduğu için insan üzülüyor. Size gönülden sevgiler… Allah’a emanet olun…”

Tüm birliklere gönderildi

Düzce İl Jandarma Komutanlığına ulaşan mektup, Jandarma Alay Komutanı Bilal Güvenir’i duygulandırdı.  Melisa tarafından kaleme alınan anlamlı mektubu personele okuyan Güvenir, Güneydoğu’da görev yapan personellere de moral ve motivasyon açısından destek olması için tüm birliklere gönderdi.   İl Jandarma Alay Komutanı Bilal Güvenir Melisa Helvacı’nın okuduğu Mehmet Akif Ersoy Okuluna giderek öğrenciyi tebrik edip hediye ile takdim etti.

Melisa Helvacı gibi vatansever evlatlarımız olduğu müddetçe…

İl Jandarma Alay Komutanı Bilal Güvenir öğrenciyi ziyaretinde yaptığı konuşmasında“ Vatanın bütünlüğüne ve ata yadigarı yurdumuzun bölgedeki halkına yöneltilen tehdidin ortadan kaldırılması maksadıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu da yürüttüğümüz görev çok meşakkatli,  meşakkatli olduğu kadar şerefli bir görevdir. Bu Şerefli görevi yürütürken fiziki güç ve eğitim gücünün yanında moral ve motivasyon gücünün de ayrı bir yeri vardır. Melisa Helvacı gibi vatansever evlatlarımız olduğu müddetçe görevimizi üstün bir disiplin, birlik ve beraberlik içerisinde Yüce Devletimize ve Milletimize layık bir şekilde sürdürüleceğine olan inancımı belirtiyorum. Bu vesileyle başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını son dönemde terörle mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımızı, emniyet mensuplarımızı ve ebediyete intikal  eden gazilerimizi rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine şükranlarımı  ve saygılarımı sunuyorum.   ”  İfadelerinde bulundu.

Haber;S.KAŞKIR