Kamu-Sen tarafından yapılan açıklama ile, memurların kronik hale gelmiş sorunları için mücadele edildiğinden söz edilerek, 25 Kasım'da yeniden meydanlara çıkılacağı bildirildi.
Kamu-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz, “ Memur yan gelip yatıyor,ne iş yapıyorki? diyenlere 25 kasım'da gücümüzü göstereceğiz.” dedi.
Kamu-Sen tarafından bugüne kadar memurların yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla toplu görüşme masalarında çözüm arandığı bildirilirken, memurların tayin, terfi, atama ve görevde yükselmelerdeki adaletsiz uygulamalara son verilmesinin istendiği kaydedildi.Yapılan açıklamada, “ Ne yazık ki, sekiz yıllık bu dönemde, iktidarda olan siyasi iradenin kanunlar karşısındaki vurdumduymaz tavrı ve sosyal diyaloğa olan uzaklığı, toplu görüşme ve uzlaştırma kurallarının iş ve eylemlerini yasak savmadan ibaret bir süreç haline getirmiştir. 2004 yılında, size toplu görüşme ve grev hakkı vereceğiz, daha ne istiyorsunuz, diyen Başbakan sözünde durmadı.Ancak siyasi irade, gerekli iç hukuk düzenlemelerini yapmayarak, memurlarımızın, toplu sözleşme ve grev hakkının sürümcemede kalmasına neden olmaktadır.” denilerek, 25 Kasım'da yapılacak eylem için çağrıda bulunuldu.