Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek devlet memurları için “meslekte adaylıktan sonra en az 2 yıl çalışmış olma” koşulu esnetildi.

Yetiştirme programlarının zorunlu kıldığı hallerde, “aday memurluğun tamamlanmış olması” koşuluyla, bu süre kurumlarca tespit edilebilecek. Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek devlet memurları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yönetmelik kapsamında yurt dışına gönderilecek devlet memurları için “meslekte adaylıktan sonra en az 2 yıl çalışmış olma” koşulu getiren maddeye ek yapıldı. Buna göre, “kurumların yetiştirme programlarının zorunlu kıldığı hallerde aday memurluğun tamamlanmış olması şartıyla” bu süreler kurumlarca tespit edilebilecek.Yurt dışına gönderilecek devlet memurlarının yabancı dil düzeyiyle ilgili hükümleri içeren yönetmelik maddesinde de değişikliğe gidildi. Lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderileceklerin, İngilizce için en az 6 puanlık IELTS belgesine sahil olmaları gerekiyor. Değişiklik öncesinde 7,5 puanlık IELTS belgesi koşulu aranıyordu. Ayrıca, yönetmeliğin “Diğerlerinin çalışmaları için gerekli olan dil için KBDS’den en az C düzeyinde puan almaları veya en az 190 puanlık geçerli TOEFL ya da en az 6,5 puanlık IELTS belgesine sahip olmaları şarttır” maddesi de “Diğerlerinin çalışmaları için gerekli olan dil puanları kurumlarınca belirlenir” şeklinde değiştirildi.

 Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Merkez ve taşra teşkilatı görev, yetki ve sorumluluk esasları hakkındaki yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı.