BÖLÜNME KAHVALTIYA DA YANSIDI

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi tarafından basın mensuplarına kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya basın mensupları ve meclis üyelerinin yanı sıra Yeni Danışman M. Alphan Namlı da katıldı. Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, basın ile ilişkileri geliştirmek ve bundan sonra yapılacakları basın ile paylaşmak için kahvaltıyı düzenlediklerini söyledi. TSO seçimleri sonrası basına yansıyan meclis üyeleri arasında bölünme kahvaltıya da yansıdı.

BAŞKA DÜŞÜNCELER OLABİLİR

Toplantıya bir çok meclis üyesinin katılım göstrmediği gözlemlenirken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır bu durumu, “Özel işleri dolayısı ile gelmemiş olabilir.”şeklinde yorumladı.

Çakır, “Arkadaşların takdirindedir. Arkadaşların makul sebeplerden dolayı gelmediğini düşünüyorum. Ama seçim sürecinden gelmiş bir takım başka düşünceler de olan var mıdır, olabilir ama biz böyle düşünmüyoruz.” dedi.

SİLAHI ŞOFÖR TAŞIMAK İSTEDİ

Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, “Silahlı korumayı bir korkunuz olduğu için mi tutuyorsunuz?” sorusuna, “Benim şahsi isteğim olan bir şey değil, şoför kendi isteği ile taşımak istedi. Ben de şartlar el veriyorsa olur dedim.” açıklamasında bulundu. Çakır bunun dışında güvenlikçinin silah taşıma gibi bir durumunun olmadığını da sözlerine ekledi.

Çakır, “Güvenlik kaygısı diye bir şey yok. Ancak silah taşıma ruhsatı alabiliyorsa bu imkanı değerlendirmek ister. Personelin böyle bir talebi oldu bende olabilir dedim. Talep kendisinden geldi ben de tamam dedim.” açıklamasında bulundu.

MARKA DANIŞMANLARI İHTİYACI KARŞILAYAMADI

Ticaret ve Sanayi Odası'na tutulan danışman ile ilgili de konuşan Çakır, “MARKA'nın danışmanları ihtiyacımızı karşılayamadı. Düzce'de de bizim aradığımız özelliklerde birini bulamadık.” ifadelerini kullandı.

İHTİSAS SANAYİLERİNİ DESTEKLİYORUM

Organize sanayi bölgelerinin durumu da değerlendiren TSO Başkanı Çakır, OSB'lerin en dolu şeklinde olması gerektiğini ve konunun takipçisi olacağını söyledi.
Çakır, organize sanayi bölgelerinin takipçisi olacağım. Çilimli'ye ve Gümüşova'ya kurulacak ihtisas sanayilerini destekliyorum. Bu Düzce için çok önemli ihtiyacı var. Düzce'de tarım toprağı da çok. İhtisas sanayilerini destekliyorum ama sanayi alanların mutlaka dolu dolu olması lazım.” ifadelerini kullandı.

TSO Binasının taşınması konusunda ise binanın yetersiz olduğunu ve farklı alternatifler üzerinde durduklarını söyleyen Çakır “ Başka bir binaya taşınmakta bir çözümdür, şartlar el verirse kendi binamızı yapmakta bir çözümdür” değerlendirmesinde bulundu.

“CANLI YAYINLARSANIZ OLUR”

Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasını gerektiğini söyleyen Çakır, “Her meclis toplantısında canlı yayın olmak şartı ile medyaya açık olur. Meclis onaylarsa her türlü desteği veririm.” dedi.

Çakır, “Canlı yayın olmak şartı ile evet. Ama baştan sona. Görsel medya canlı versin ben de toplantıları baştan sona medyaya açayım. Bu benim şahsi görüşümdür. Eğer bunu meclis onaylarsa ben gereken desteği veririm. Canlı yapmak şartı ile meclisi basına, medyaya açalım. Medyada uygun görürse buyurun yapalım.” şeklinde konuştu.

Çakır medyaya değer verdiğini ve güvendiğini söyledi. Çakır ayrıca “Kim haberleri nasıl yorumluyorsa yorumlasın sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

 

Haber: M. YILMAZ