İddiaya göre, Düzce Merkez’e bağlı Develi Besni Köyü sınırları içinde yer alan mera vasfı taşıyan arazi için, Düzce’de faaliyet gösteren 2 firma Düzce Çevre ve İl Müdürlüğü’ne Et, Entegre ve Hayvan Çiftliği kurmak için talepte bulundu.

Bunun üzerine müdürlük, Develi Besni ve Konaklı Köyü sakinlerinin ortaklaşa hayvanlarını otlattığı mera vasfı taşıyan arazinin 30 yıllığına kiralanması için 17 Haziran Perşembe günü için ihale tarihi belirledi.

Hayvanlarını otlattıkları arazinin ihaleye çıktığı yönünde tebligat alan çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan köylüler, neye uğradıklarını şaşırırken, Develi Besni Köyü Muhtarı İbrahim Aydın, vakit kaybetmeden hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

“MERAMIZI KESİNLİKLE VERMEK İSTEMİYORUZ”

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’ne konuşan Muhtar Aydın, “Biz bu merayı Develi Besni Köyü ve Konaklı Köyü sakinleri olarak ortaklaşa kullanıyoruz. Bizim burada hayvanlarımız otluyor. Burası için iki firma Et, Entegre ve Hayvan Çiftliği kurmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurmuş. Bu talep üzerine 17 Haziran tarihine bir ihale açılmış. Biz bu durumu, dün ellerimize ulaşan tebligat ile öğrendik. Ben bu konuyu öğrenir öğrenmez, avukatımızla görüştüm ve hukuki süreci başlattım. Yine bu konu üzerine Vali Yardımcımızla görüştük. Pazartesi günü ise Sayın Düzce Valisi Cevdet Atay Bey ile görüşeceğiz. Ben Sayın Valimizin bize yardımcı olacağını düşünüyorum bu konuda. Biz kesinlikle meramızı vermek istemiyoruz” dedi.

HABER: Savaş ARI