Düzce'de kaçak akaryakıt satışı ve kullanımının önüne geçmek için mücadele sürüyor. Akaryakıt kaçakçılığını önlemek amacıyla sık sık yapılan denetimlerin yanı sıra Vali Ali İhsan Su, başkanlığında belli periyotlarda Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Toplantıları düzenleniyor. Son olarak 3 Nisan'da yapılan toplantıda akaryakıt istasyonlarının denetlenmesi ve kaçakçılığın önlenmesine dönük çalışmalar masaya yatırıldı. Bu toplantıdan bir gün sonra Düzce Valiliği tarafından 2013 yılındaki denetim ve kontrollere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 


20 bin 250 litre motorin ele geçirildi


Açıklamada 2013 yılında sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren 35 akaryakıt istasyonu ve madeni yağ satan yerlerde yapılan kontrol ve denetimler sonucunda 8 olaya müdahale edildiği ve bu olaylarda 9 sanığın yakalandığı kaydedildi. Olaylarda 20 bin 250 litre motorin, 20 bin 40 litre madeni yağ ele geçiriliken ayrıca 6 akaryakıt istasyonuna lisansa aykırı faaliyetten ve 5015 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılarak evrakları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na idari yaptırım uygulanması için gönderildi. EPDK tarafından işlem yapılan yerlere toplamda 3 milyon 150 bin TL idari para cezası uygulanırken ilgili istasyonlarla ilgili tespit edilen hususlarla ilgili olarak vergi incelemesi yapılması için Düzce Gelir İdaresi Müdürlüğü'ne de bildirildi. Bunun yanında sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren 35 akaryakıt istasyonunda 97 kez ulusal marker denetimi yapıldı.

 


İlk üç ayda 11 olay


2014 yılının ilk üç ayında yapılan denetim ve kontrollerde ise 11 olaya müdahale edilirken bu olaylarda 11 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Olaylarda 73 bin 200 litre motorin ve motorin yapımında kullanılacak çalıntı 5 bin 200 litre pamuk yağı ele geçirildi. 5 akaryakıt istasyonuna aynı yaptırım ve cezalar uygulandı. Ayrıca sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında ilk üç ayda 34 kez ulusal marker denetimi yapıldı.

 

 

Haber;C.Üstüner