2004 yılında ilk kez düzenlenen ve bu yıl 7. si gerçekleşen kadın çiftciler yarışmasının il finali yapıldı.
Vali Bülent Kılınç, Vali yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal ve çiftcilerin yakından takip ettiği yarışma büyük heyecan içinde geçti. Gençlik merkezinde yapılan yarışmada, Düzce Merkezi Beyköy'den katılan yarımacılar temsil ederken, Akçakoca, Gölyaka Cumayeri, Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinden toplam 6 ayrı grup kıyasıya yarıştılar.
Vali Bülent Kılınç yarışma öncesinde yaptığı konuşmada "bu Düzce'de benim katıldığım üçüncü yarışma oluyor. Tarım ülkemizin en önemli gelir kaynağıdır. Sanayileşmekle biraz geri plana düşsede tarımın önemini yitirmiyor. Bizler sanayi tipi tarım ve hayvancılığı geliştirmeliyiz.
Fındığın bölgemiz ekonomisinde önemli payı var. Yaptığınız işi sevmeniz gerekli. Ben sizleri bu medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram "kadın elinin değmediği hiç bir iş kalmadı. Sizlere her türlü imkanı sağlamak biz yöneticilerin görevi sizlere ekonomik ve sosyal alanda yaptığınız katkılar için teşekkür ediyorum" dedi.
İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal "Şimdi ülkemizde kadınların en çok çalıştığı sektör tarım sektörü. Bizim amacımız çiftcilerimizin kaynaşmasını sağlamak ve bilgilerini yenilemek" dedi.
Daha sonra yarışmacılar tanıtıldı ve heyecan dolu dakikalar başladı. Yarışmacılara 15 soru soruldu ve her sorunun cevap süresi 20 saniye olarak belirlendi.
Yarışma sonunda sorulara en çok doğru cevap veren merkez adına Beyköy olurken ve İl finalini kazanarak 21 Nisan tarihinde bölge final yarışmasında Düzce'yi temsil etme hakkını elde ettiler. İlk üçe giren yarışmacılara para ve çeşitli ödüller verildi.