Saadet Başkanı İl Birkan Mertol parti binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. ABD ile yaşanan krize değinen Mertol, Düzce Belediyesi’ne ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ambargoyu fırsata çevirelim
Başkan Mertol Türkiye’nin ABD’nin koymuş olduğu ambargoyu fırsata çevirmesi gerektiğini ifade etti.
Mertol, “Tüm ülke ABD’nin ve Türk vatandaşlarına uyguladığı ambargoyu konuşuyor. Bir anda ülkemizin birinci gündemine oturdu. ABD’nin ambargo uyguladığı ülkeler gelişim gösterdi ve sanayide ekonomide geriye gitmedi. Amerika Birleşik Devletleri’nin ambargo yaptırım uyguladığı hiçbir ülke gelişim noktasında kötüye gitmemiştir. ABD’nin yıllardır Rusya’ ya ambargo uyguluyor, yıllardır İran’ a ambargo uyguluyor. İran’da Rusya’da zayıflamadılar daha da güçlendiler. Dünyanın sayılı güçlü ülkeleri arasına girdiler. Çünkü kendi imkanları ile kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiler. Şuan Rusya ABD’nin ardından dünyanın en güçlü ikinci ülkesi, İran ABD’nin ve Batının tüm yaptırımlarına karşı gelişimlerini arttırıyor. Savunmada, silahlanmada, ekonomide o da Orta Doğu’nun en güçlü ülkeleri arasına geldi” dedi.

En büyük destekçisi biz olacağız
Mertol, ABD’ nin Türk vatandaşı olan bir konsolos çalışanının gözaltına alınmasının ardından verdiği tepkinin nedenini sorgulayarak “15 Temmuzdaki ABD’nin rolünün deşifre olmasından mı korkuyor? ABD 15 Temmuz’un şifrelerinin çözülmesinden mi çekiniyor? Biz merak ediyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir konsolosluk çalışanının gözaltına alınması ve sorgulanması ABD’ yi neden bu kadar rahatsız etmiştir.  Yukarıda sıraladığımız bu konularla ilgili hükümetin derhal adım atmasını atacağı adımda da en büyük destekçisinin Saadet Partisi’nin olduğunu buradan kendilerine duyuruyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 
Düzce’deki gelişmelere de değinen Mertol, Mehmet Keleş’in görevden alındığını iddia ederek “Hiç kimse durup dururken bu makamı bırakıp kendiliğinden istifa etmez.  Biz Saadet Partisi olarak savunduğumuz seçilmişlerle ilgili de tez şudur. Seçilmiş olan arkadaşların halk tarafından nasıl seçildiyse yine seçimle gitmelerini istiyoruz. Mademki görevden aldınız gerekçelerini Düzceli seçmelere Düzceli hemşerilerimize açıklayın. Bu konuda Düzceli vatandaşların kafalarındaki soruları da netleştirin. Bizim yapmış olduğumuz takipler neticesinde belediye meclisinde 3 aday tespit edildi. Sayın cumhurbaşkanına sunuldu ve bir arkadaş göreve seçildi.  Dursun Ay’ a başarılar diliyoruz. Allah mahcup etmesin. Pozitif hizmetlerde hep destekçisiyiz ama halkın istemediği çalışmalarda da belediyeyi eleştireceğiz. Doğrunun yanındayız, yanlışın da karşısındayız.”

Haber: Y. SEVER