Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, partisinin haftalık olağan basın toplantısı kapsamında bugün il binasında kameraların karşısına geçti. Gündeminde ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sınır güvenliğimiz için Afrin’de terör unsurlarına yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekâtı vardı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerlere rahmet dileyerek açıklamalarına başlayan Mertol, sözü Amerika yönetimine getirince söylemlerinin dozu sertleşti.

“ABD şark kurnazlığı yapıyor”
Mertol, “Bilindiği gibi Afrin operasyonu sonrası Amerikan yönetimi Türkiye’ye güvenli bölge oluşturma teklifinde bulundu. Buna göre, Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturulacak. Çok açık söylüyorum; Bu öneri ABD’nin yeni bir şark kurnazlığıdır. Biz Güvenli Bölge’nin ne demek olduğunu Kuzey Irak’tan da çok iyi biliyoruz. Çekiç Güç’ün faaliyetlerinden çok iyi biliyoruz. Şimdi aynı tezgâhı Kuzey Suriye için kurmaya çalışıyorlar. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Bizim kabul edebileceğimiz tek güvenli bölge önerisi, ABD’nin bölgeden tamamen çıkmasıdır. ABD İslam dünyasından elini ayağını çektiği gün, sadece Türkiye değil sadece Ortadoğu değil bütün dünya çok daha güvenli hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

“Afrin parti meselesi değil ülke meselesidir”
TSK’nın 40 yıldır terörle mücadele ettiğini anımsatan Mertol, terörle mücadele konusunda her türlü tecrübeye sahip Türk ordusunun sürekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) oluşumuyla anılmasını eleştirerek, “Sanki ÖSO olmasa bu harekât başarısız olacakmış bir algıya neden olur. Bu da Mehmetçiğe yapılacak en büyük haksızlıktır. Böyle bir durum bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Afrin, sadece bir partinin değil Türkiye’nin meselesidir.” şeklinde konuştu.

“Siyasi kavgaları bir kenara bırakmalıyız”
Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, ayrıca bu kritik süreçte siyasi kavgaların da bir kenara bırakılması çağrısı yaptı. Mertol, “Türkiye’nin sadece terörle mücadelede değil; ekonomiden dış politikaya; eğitimden, sanayiye; tarımdan hayvancılığa hemen her alanda bir Zeytin Dalı Harekâtı’na ihtiyacı var. Ama bu ‘Zeytin Dalı’na en çok siyasette ihtiyacımız var. Birbirimize zeytin dalı uzatmak zorundayız. Siyasi kavgaları, çekişmeleri, polemikleri bir kenara bırakmalıyız. Siyasi geleceğimizi düşünerek değil ülkemizin geleceğini düşünerek hareket etmeliyiz. Her zaman olduğu gibi bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz.”

“Ülke bekası parti bekasından önce gelir”
Mertol son olarak şu ifadelere yer verdi:
“Herhangi bir parti ülkenin geleceğini kendi geleceği gibi düşünürse bu kabul edilemez bir durumdur. Bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Hiçbir partinin bekası ülkenin bekasının önüne geçemez.”  

Haber: C. ÜSTÜNER