Çalıştıkları fabrika yönetimi tarafından sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 41 işçi, tam bir yıldır fabrika önünde eylem yapıyor. İşçilere bu bir yıl içinde çok sayıda sendika tarafından destek verilirken bugünde birinci yıl nedeniyle işçilere destek gelmeye devam etti. Türk-İş, Eğitim Sen, Emekli Sen, Tez-İş, Petrol İş,Eğitim-İş ve Deri- İş sendikası yönetimi tarafından işçiler, birinci yılında yalnız bırakılmadı. Deri İş Sendikası Tuzla işçileri de birinci yıl nedeniyle Düzce'ye gelerek eyleme destek verdi.

Eyleme fabrika işçilerinden protesto

Bir tarafta işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçiler varken diğer tarafta da aynı fabrikada çalışan işçiler, eylem yapan mesai arkadaşlarını protesto etti. Fabrika lehinde slogan atan fabrika işçileri, eylemcilere eylemlerini bırakma çağrısında bulundu.

“Biz doğru olanı yaptık.”

Eylemde konuşma yapan Deri İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, işçilere bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada destek vereceklerini söyledi. Servi, “Bir yıldır tüm sıkıntılara göğüs gererek onurlu direnişimizi bu günlere kadar getirdik. Bu, hem sendika hem de direnişteki üyelerimiz için hiç de kolay olmadı. Arkadaşlarımızla gece, gündüz, yağmur, çamur, soğuk demeden birlikte omuz omuza verdik. Biz doğru olanı yaptık ve üyelerimize sahip çıktık.” ifadelerini kullanarak yapılan uygulamaya tepkisini dile getirdi. Servi'nin açıklamaları eylemciler tarafından sık sık sloganlarla kesildi.


Konuşmaların ardından birinci yılına giren eylemciler, birinci yıl pastasını keserek eyleme katılanlara pasta ikramında bulundu.