Türk Milleti olarak bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs Salgını nedeniyle buruk kutluyoruz. Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi-benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümü nedeniyle Düzce Protokolü de kutlama mesajları yayımladı. 

İşte O Mesajlar:

Vali Cevdet Atay:

“30 Ağustos, aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle, hürriyet ve istiklale olan inancını, bütün mazlum milletlere rehber olacak şekilde dünyaya haykırdığı büyük zaferin yıl dönümüdür.  Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Aziz Milletimizin ve kahraman ordumuzun bağımsızlık ve istiklal adına gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zafer olan; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Düzceli hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü:

“Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz ve sonrasındaki büyük zafer, Aziz Türk Milleti’nin tarihe yazdığı destanlarından yalnızca biridir. Fiziki düşman işgalini bertaraf eden o günkü inanç, bugün de her platformda yeniden şahlanan, Türk’ün gücünü tüm dünyaya kanıtlayan büyük devletimiz ve ayakları yere sağlam basan irade ile yükselmeye devam etmektedir. Malazgirt’ten Anadolu’ya uzanan, o günden bu yana ‘yurt’ dediğimiz topraklardaki bin yıllık Türkiye tarihini yeni başarılarımızla, yeniden yazmayı sürdürüyoruz. Türk Milleti, tarihinde üstlendiği sorumluluğun bilinciyle mazlumların umudu, yoldaşı olmaya devam edecek, gelecek hedeflerimize attığımız bu emin adımlar coğrafyamıza yeniden yön verecektir. Sayısız zaferlerde olduğu gibi bu kutlu zaferi de bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, ordumuzun bütün mensuplarını ve bugüne kadar vatan uğruna canından vazgeçen şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.”

Rektör Nigar Demircan Çakar:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, hiç bir şekilde esareti, himayeyi ve mandacılığı kabul etmeyen kahraman milletimiz, bağımsızlık uğruna verdiği zorlu ve büyük mücadelenin, zaferle sonuçlanmasının 98. yıl dönümünün, sevincini ve gururunu yaşamaktayız.

Vatanımızın işgali karşısında tek vücut olan milletimiz, zafere olan inançla, azim ve kararlılıkla düşman karşısına çıkmış, şanla şerefle dolu tarihine bir yenisini daha katarak, bu cennet vatanı bizlere armağan etmişlerdir.

Bizler; bu gün bağımsızlığımızı tehlikeye düşürecek hiçbir eylemi kabul etmeyerek; havada, karada ve mavi vatanda mücadele eden, silahlı kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Vatanımızın bağımsızlığı uğruna her şeyi göze alan kahramanlarımızın her zaman arkasında olduğumuzu, ihtiyaç duyulması halinde de onlarla yan yana, omuz omuza mücadele etmekten onur duyacağımızı bildiriyoruz.

Düzce Üniversitesi olarak; vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna haklı mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, şerefli gazilerimizi şükranla anar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyoruz.”

TSO Başkanı Tuncay Şahin:

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Türk milletinin esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı bu muazzam zafer sonucunda cumhuriyetimizin temelleri atılmış, zaferimizin yankıları uzun yıllar devam etmiştir. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın dirilişinde önemli katkıları olan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz."

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin:

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, kurtuluş savaşımızın en büyük zaferinin 98. yıl dönümüdür. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milleti, Kurtuluş Savaşıyla büyük bir mücadele vermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir. Ağustos ayı Türk Milleti için zaferler ayıdır. Mohaç, Çaldıran, Mercidabık zaferleri gibi Cumhuriyetin ilanına giderken en önemli kilometre taşlarından birisi olan, 30 Ağustos Büyük Zaferi de yine Ağustos ayında gerçekleşmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, Milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, burada hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün de ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditler mevcuttur. Bu tehditlere karşı Aziz Milletimiz ve ordumuz, gerek yurt içinde ve gerekse sınırlarımızın ötesinde, bilhassa mavi vatanımızda dünya tarihinde eşi görülmeyen bir vatanseverlikle neleri başarabileceğini göstermeye devam etmektedir. Bugün için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay ER:

“Ağustos zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli ve güçlü adımdır. Vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Aziz Milletimiz bu önemli adımın ardından yüksek bir iddia ortaya koymuş, “muasır medeniyetler seviyesini yakalama” hedefiyle cumhuriyeti kurmuştur. İnancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimiz, verdiği var olma mücadelesinin neticesinde bir kere daha büyük bir zafer kazanarak, bağımsızlığa giden yolda tüm engelleri bertaraf etmiştir. Dolayısıyla, 98 yıl önce kazandığımız bu büyük zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir.  Vatanımızın kurtuluşunu hatırlamamız iyi anlamamız ve vatanımıza, bağımsızlığımıza ve onurumuza sahip çıkmamız gerekmektedir. Başta Atatürk olmak üzere Vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.”

CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir:

Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. 30 Ağustos özgürlüğe, bağımsızlığa, insanca yaşamaya dair umutların, ancak sonsuz cesaret ve fedakârlıkla gerçekleşebileceğinin resmidir şüphesiz. İşte şanlı zaferimiz tam da bu nedenle 98 yıldır tüm ezilmişlerin umudu olmuş, mücadelelerinin yol göstericisi olmuştur. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermemektir. CHP Düzce İl Başkanlığı olarak bu vesile ile birlik ve beraberliğin gücünün her daim aklımızda, özgürlük ve bağımsızlığın yüreklerimizde olduğu nice günler diliyor,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin parçası olan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu,

“30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın nihai mükâfatı olan kutlu zaferimizi asla lekeletmeyeceğiz, dün gömdüklerimize bugün boyun eğmeyeceğiz. Zaferimiz kutlu olsun, dilerim ki, nice büyük zaferler müstakbelde aziz milletimizle buluşsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahraman gazilerini, muhterem şehitlerini, cesaret ve fedakar abidelerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz:

“Bayrakları, Bayrak yapan üstündeki Kan'dır. Toprak, uğrunda ölen varsa Vatandır! 30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük zaferin 98. Yıl dönümünde, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Balkandan Kafkasya'ya, Kıbrıs'tan Kore'ye, Trablus'tan Libya'ya, Suriye'den Irak'a, 15 Temmuzdan İdlib'e Bu Vatan ve Bu Millet için Kanlarını Bayrak yapan bu milletin evlatlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.  Aziz Şehitlerimiz Allah'ın Rahmeti ve Gazilerimiz Allah'ın Selamı sizlerin olsun.  98. Yılımız kutlu olsun!”

Haber: Savaş ARI