"Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe geçecek olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde, her siyasi görüşten milyonlarca vatandaş, vatan uğruna "tek yürek" oldu. 23 gündür devlete, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar gibi siyasiler de bu süreçte konu vatan olunca tüm çatışmaların bir kenara itilip omuz omuza verildiğini gösterdi. Bu havanın yerele de yansıdığı Düzce'de miting alanında görüşlerini aldığımız AK Parti, CHP ve MHP il başkanları kimsenin böyle bir şeye bundan sonra asla kalkışamayacağını üstüne basa basa vurguladı.

"HİÇ KİMSE BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEYE KALKIŞAMAZ"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, miting gününü, Türkiye’nin yaşadığı en önemli günlerden birisi olarak niteledi. Keskin, şöyle konuştu: "Özelikle bütün siyasi partilerimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın ve bütün vatandaşlarımızın çok ciddi destek verdiği mahşeri bir kalabalık görüyorsunuz. 23 günden bu yana insanlarımız demokrasiye ve mili iradeye sahip çıkmıştır. Bugün (7 Ağustos) de hem Türkiye’nin 80 vilayetinde hem de İstanbul’da 3 genel başkan ve sayın cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla güzel bir miting tertip edilmiştir. Bu Türkiye’nin birlik beraberliği ve bölünmez bütünlüğü ile alakalı önemli bir gündür. Milli iradeye ve demokrasiye karşı hiç kimse bir daha böyle bir şeye kalkışamaz. Bu millet bunu gösterdi. Bu tip olaylara, cuntacılara ve Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyen her türlü mihraka karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu, fikir ve görüş ayrılıkları olsa bile bunun hiçbir öneminin olmadığını, mesele vatansa gerisinin teferruat olduğunu göstermiştir ve göstermeye devam edecektir. Bu Türkiye için önemli bir gündür. İnşallah bundan sonra bu birlik ve beraberliğimizi Allah-u Teala daim kılsın. İnşallah bu millet böyle günler görmeyecektir."

"İSTEDİĞİMİZ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE"

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da teşkilatları ile birlikte mitinge destek veren isimler arasındaydı. Tozan, görüşlerini şöyle aktardı: "Bugün (7 Ağustos) darbelere karşı durmak için, demokrasiyi savunmak için, milletin egemenliğini percinlemek için, halkın iradesinin üzerinde hiçbir gücün iradenin olmadığını belirtmek için meydanlardayız. Tek derdimiz demokrasi... Buradayız çünkü kötü bir durum yaşadık ve bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Baktığınızda maalesef üzülerek söylüyorum bu bir terör örgütü... Türk halkının dini duyguları kullanılarak onların paralarıyla oluşturulan bir örgüt... Bizim vergilerimizle alınan silahlarla, bizim meclisimiz bombalandı. İnsanlarımız öldürüldü. Arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Hangi emperyal devletler var onu biliyoruz ve süratle bu yapı temizlenmeye başladı. Bunda parmağı olanlar, bu işin içinde olanlar yakalandı, yargılanacaklar. Umarız bundan sonra sistem doğru işler ve parlamenter demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ne kadar önemli olduğu, güçler ayrılığı ilkesinin yasama-yürütme- yargının ayrı olarak burada önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. İstediğimiz tam bağımsız Türkiye."

"HEP BİR ARADA MUTLUYUZ"

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ise duygularını şu şekilde anlattı: "15 Temmuz demokrasi ve vatanın birliği için önemli bir gün... Bugün (7 Ağustos) 23. gün... Hep beraber bir arada inşallah bu nöbetleri sonlandıracağız. Sağcısı-solcusu ve inanç ayrımı gözetmeksizin hep bir arada halk olarak mutluyuz."

Haber; C.ÜSTÜNER