Halk Eğitim Merkezi, ilçe Halk eğitim merkezleri ve teknik okulların katımlıyla  düzenlenen 2007-2008 eğitim öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı törenle açıldı

 

Kültür Mahallesi, Konak Sokak üzerinde yaklaşık 40 stand kurularak teknik okulların bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sergilendi. Bu yıl yapılan fuara geçen yıllardan farklı olarak ilçe halk eğitim merkezleri, ilçelerdeki teknik okullar ile kurumlar da katıldılar.

 

METEF Fuarı açılış törenine, Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer,İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 Cumayeri Halk Eğitim merkezi Öğrencileri açılıştan önce Karadeniz  Yöresi folklor gösterilerini sundular.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Demir,  eğitimin sınıfta olduğu kadar üretimde de gerçekleştirilmesinin örneği olan fuara emeği geçenlere, sokakları bir üretim şenliğine çevirenlere teşekkür ettiğini söyledi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bu etkinliklerin kaynaştırıcı özelliğine dikkat çekti. Sezer, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederken, çalışmalara emek veren öğretmenleri de kutladı.

 

Konuşmaların ardından mesleki ve teknik eğitim branşında düzenlenen  yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere çeşitli ödüller verildi.

 

Tören programının ardından tüm protokol, Konak Sokak’ta bulunan ve Mesleki ve Teknik Eğitim okullarının yanı sıra, özel dershanelerin de katılımıyla kurulan  yaklaşık 40 standı tek tek gezerek incelemelerde bulundular,

 

Halk Eğitim ve Akşam sanat okulu ise METEF Fuarı kapsamında, Halk Eğitim kültür ve Sanat evi’nde giyim, nakış, ev mefruşatı, takı, ahşap boyama, ve diğer kurslarda üretilen eserlerin izleyicilerin beğenisine sunulduğu bir sergi açtı.