Ön Talep Formlarından fiyatlarına, projedeki kat yüksekliğinden, arsa sahiplerinin paralarının nasıl ödeneceğine dair pek çok tartışmanın odağında kalan, Düzce Belediyesi ve Başbakanlık toplu konut idaresi işbirliği ile inşa edilen Metek Köyü Toplu konutları her gün başka bir sorun ile gündeme geliyor.

Metek Köyü'nde yaşayan Kemal Mısır ve kardeşlerinin varisleri, Toplu Konut alanının tarlalarının bir bölümünü işgal ettiğini iddia ediyor. Çoğunun geçimini çiftçilik yaparak temin ettiği bildirilen Arsa sahiplerinin iddiasına göre, tapusuna müştereken sahip oldukları tarlanın 479 metrekarelik bölümüne Toplu konut idaresi binayı dikmiş.

 Aile, arsanın ölçümlerini iki kez yaptıklarını, ölçümlerin kendi tapularındaki metrekare ölçümünü doğruladığını söylerken, konut çalışmaları başladı başlayalı bu sorun ile ilgili olarak mücadele ettiklerini dile getirdiler...

Kardeşlerinin varisleri, yürütmeyi durdurma istemiyle Sakarya İdare Mahkemesi'ne başvuracaklarını dile getirirken, ailenin büyüğü konumundaki Kemal Mısır, ellerindeki nasırları göstererek, bu arsayı kendi elleriyle çalışarak kazandığını, korumak için ne gerekirse yapacağını söyledi.

TOKİ'nin inşaat yaptığı arsa için kendilerine para teklif edilmediğini dile getiren tarla sahipleri, küçük bir arsa verilmeye çalışıldığını, bu arsanın da TOKİ tarafından yol olarak kullanılacağını ifade ettiler. Tarlalarında nöbet tutan köylüler ile Toki çalışanları arasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Bunun yanı sıra, tarlalarından bir çevre yolu yapılmasının da düşünüldüğünü iddia eden vatandaşlar, kendilerine emrivaki yapıldığını söyleyerek tepki gösterdiler.

Çiftçiler ile TOKİ arasında yaklaşık bir yıldır süren kavganın sonucuna ise büyük olasılıkla idare mahkemesi karar verecek.