Yağışlı havaların tüm Türkiye'de etkisini sürdürmesi nedeniyle sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı buna bağlı olarak Bazı bölgelerde buzlanma ve don görüleceği öğrenildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Türkiye'nin genelinde görülecek yağışların,
Batı Karadeniz'in batısı Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara sel, su baskını, heyelan, taşkın, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
Batı Karadeniz'de rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi durumlara karşı ilgililerin ve vatandaşları tedbirli olması istendi.
Genel değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. İç kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.