Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü yurdun kuzey ve batı kesimlerinin yağışlı geçmesi, yağışların akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Marmara’nın güney batısında etkili olması bekleniyor.

Pazar günü ise yurdun iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışlar, Kıyı Ege, Marmara’nın güneyi, öğleden sonra İç Ege, Marmara’nın doğusu, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’de etkili olacak.

 

Pazartesi günü Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güney doğu Anadolu’da yağış görülecek. Bu yağışların Doğu Karadeniz’de etkili olması, rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, hava sıcaklığının Pazar günü batı kesimlerde, pazartesi günü ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağışla birlikte azalacağı belirtilerek, Güney ve Batı kesimlerde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli tedbirli olunması istendi.

İlimizde Cumartesi günü en yüksek sıcaklık ise 22 derece, en düşük ise 10 derece olarak kaydedildi.