18 yıl önce yaşanan 12 Kasım Düzce depremi dolayısıyla Öncü Haber mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, çok katlı binalar ile depremden kalan hasarlı ve kullanılmayan metruk binalara değindi. Başkan Ay, sık sık olumsuz haberlerle gündeme gelen ve yıllardır yıkılmayı bekleyen atıl vaziyetteki binaların yıkılacağını söyledi.

Şehir içinde bu tür binalar olmayacak!
Başkan Ay şöyle konuştu; “Düzce’nin sorunlarını, Belediyeyi ilgilendiren bütün sorunları her şeyi inceliyorum. Gece 24.00’lere kadar arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Metruk binaların mülkiyet problemleri var. Bunları bir şekilde çözeceğiz. Şehir içinde bu tür binalar olmayacak.”

Yüksek kat taraftarı değilim
Yüksek katlı binalara da değinen Başkan Dursun Ay, yüksek kat taraftarı olmadığının bir kez daha altını çizdi. Başkan Ay şöyle konuştu; “18 yıl önce Düzce çok büyük şiddetle sarsıldı. Depremin ardından hemen yaralar sarılmaya başlandı. Depreme dayanıksız binalar yıkıldı. Şehir merkezinde problemli binalar var onları yıkacağız. Yeni binalar daha dayanıklı yapılıyor. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Yüksek kat taraftarı değilim. Düzcemizin yapısı gereği üniversitemizin olduğu bölgede yüksek katlı binalar var ama Düzce ovasında yüksek katlı binaların olmasını ben uygun görmüyorum. Ne kadar sağlam yapsak da katı düşük yapmak da sağlamlık tekniğidir.”



Deprem şehitlerini unutmadı
Başkan Ay, “12 Kasım Düzce depreminde bende depremi Düzce’de yaşadım. Depremde ölen hemşerilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Bir daha böyle felaket yaşanmamasını Allahtan niyaz ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Düzcelileri davet etti
Belediye Başkanı Dursun Ay 12 Kasım Düzce depremiyle ilgili yarın Düzce Belediyesi önünde düzenlenecek olan programa bütün Düzce halkını davet etti.

Haber; Ş. ÇAKIR