Geçtiğimiz yıl 22 Ekim tarihinde yapılması planlanırken Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla 1 Nisan 2018 tarihine ertelenen Düzce TSO seçimlerine az bir zaman kala kamuoyunda da kıpırdanmalar başladı.

Seçime kilitlendiler
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na talip olan isimler kulis çalışmalarına ağırlık verirken bu doğrultuda gerçekleştirilen ziyaretlerle oda üyelerinin nabızları yoklanmaya başladı. Gönüllerinde başkanlık yatan ve sayılarının 8’i bulduğu isimlerin yanı sıra tekrar yönetime gelmek istedikleri bilinen mevcut yönetim de seçime kilitlendi.

Mevcut yönetimin karnesi zayıf
Ancak iç çekişme ve verimsizlik sık sık mevcut yönetimin karşısına çıkan eleştiriler oldu.

Düzce’de önemli bir kesimi temsil eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçim sürecine girdiği şu günlerde icraatları bir kez daha tartışmaya açıldı.

Önceki dönemlerde Düzce ekonomisinin can damarı olan sanayici ve işadamlarının sorun ve taleplerini düzenlediği ‘Sanayi Platformları’ ile idareci ve siyasilere ulaştıran yönetim, bu uygulamasını rafa kaldırdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, bakanlık bürokratlarını da yanına alarak bizzat düzenlediği çok önemli bir organizasyon olan ‘Sanayi Şurası’na Düzce TSO yönetimleri tarafından gerekli hazırlıklar yapılamazken, konukları ağırlamada da sınıfta kalındı.

Mevcut yönetimin en çok tepki aldığı konu ise meclis toplantılarında yaşanan tartışmalar oldu. Birçok toplantıya meclis üyeleri ile yönetim kurulu arasında yaşanan sorunlar damga vurdu. Bu iç çekişme yüzünden birçok karara uzun süre imza atılamadı.

Yine yıllardır kısıtlı bir mekanda hizmet veren Düzce TSO’ya bu dönem de yeni hizmet binası kazandırılamadı. Hastane Caddesi üzerinde yeri hazır olan ve eski TSO Başkanı Metin Büyük zamanında ödüllü proje çizdirilen yeni hizmet binası için maddi gerekçelerle son 3 yılda tek çivi çakılamadı.

Tüm bu yaşananların ışığında kamuoyunda mevcut yönetimin değişmesi gerektiği yönünde görüş ön plana çıkarken, kan değişimi yaşanıp yaşanmayacağını ise seçimler gösterecek.

Haber: Ö.YILMAZ