24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine sonuçlarına ilişkin itirazlar sürüyor. İlk olarak AK Parti’nin itirazları üzerine yeniden sayılan Merkez İlçe Gölyaka ve Yığılca oylarının ardından diğer ilçelerin oylarının yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz için son söz Yüksek Seçim Kurulu’nda.

İlçeler için sayımların tekrar yapılmasına yönelik AK Parti’nin talebi Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiş, konu üst makam olan Yüksek Seçim Kurulu’na taşınmıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimler ile ilgili son kararını bugün açıklaması bekleniyor.


MHP Teşkilatı da kararın açıklanmasını tam kadro olarak Düzce Adliyesi önünde bekliyor. MHP Genel Merkezi tarafından Düzce’ye gönderilen Avukatlar Gökay Sapan ve Ahmet Alperen Ergenoğlu, MHP Düzce İl Başkanlığı Avukatı Derya Aksay AK Parti’nin talebi ile ilgili olarak bütün evrakları gerekli birimlere teslim etti. Avukatların yanı sıra MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, MHP Düzce İl Başkan yardımcısı Hüseyin Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin Düzce Adliyesinin önünde heyecanlı bekleyişi sürüyor.  



Ayrıca seçim sonrası süreçte yaşanan gelişmeler ve son durum ile ilgili olarak avukatlar eşliğinde Düzce kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı bir basın açıklaması yapılacağı da bildirildi.


Haber: Ö.YILMAZ