Düzce Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumu Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında düzenlendi. Toplantı gündeminde yer alan Su abone, Seyahat Kartları, T Plakave durak çalışma yönetmeliği ile, kurum içi görev değişikliklerinin görüşüldüğü toplantıda İmar Planı Değişikliği talep edilen 11 adet madde ilgili komisyonlarca daha detaylı görüşülmesi amacıyla sevk edilmesine karar verildi.Toplantıda MHP grubu meclis gündemine 3 soru önergesi taşıdı. Belediyedeki şişik olarak tabir edilen fazla personel ile ilgili sunulan öngergede şunlar kaydedildi:"Düzce Belediyesi uzun yıllara dayanan hatalı politikaları yüzünden ihtiyaç fazlası personelle birlikte, zorunlu hizmetlerini yürütürken sınırlı olan kamu kaynaklarının verimli, ekonomik ve öncelikli ihtiyaçların karşılanması için kullanılmadığından, hem ihtiyaçlar giderilmemiş hem de ağır bir borç yükü altında kalmıştır. Bu durum mevcut yönetim tarafından da tespit edilerek mali disiplin tedbirleri alındığı ve uygulandığı belediye başkanı tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Yine kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre bu açığın en büyük sebebinin yüzlerce fazla personel istihdamından kaynaklandığı yönündedir. Belediye yönetimi bu sorunu ortadan kaldırmak için Performans Değerlendirme Kriterleri çerçevesinde tasarrufta bulunacağı da ifade edilmiştir.

"Liyakat, ehliyet ve ihtiyaca göre tespit edilmeli"
Geçmişten birikerek gelen bu sorunu ortadan kaldırmanın tek yolu ve kriteri vardır: O kriterin adı liyakattır. Düzce Belediyesi'nde maalesef ciddi bir liyakat sorunu vardır. Belediye yönetimi Düzce halkından iradesi ile aldığı 5 yıllık emaneti, çalıştıracağı personeline zimmetlerken iki kategoriye ayırmak zorundadır. Birincisi çalışkan, dürüst ehliyet ve liyakat sahibi insanlar ikincisi tembel, liyakatsız, sorumsuz, beceriksiz ve yeteneksiz insanlar bunun dışındaki hiçbir ayrım belediye açısından geçerli olmamalıdır. MHP Düzce Belediyesi Meclis Grubu olarak bu değerlendirmeler yapılırken objektif kriterler ve somut gözlemler çerçevesinde tedbirler alınmasını, yeni alımlar yapılması gerekirse de bunların liyakat, ehliyet ve ihtiyaca göre tespit edilmesi gereği açıktır. Yoksa geçmişte yapıldığı gibi partizan tavırlar ile parti teşkilatlarının partililerini işe koyma yeri veya seçim döneminde destek verenlere diyet ödeme saiki ile hareket edilirse, değişecek olanın belediyeden maaş alan personelin isimleri dışında bir şey olamayacağı aşikardır.
MHP Meclis Grubu olarak Düzce halkı adına belediye yönetiminden beklentimiz adaletli davranılması, ekonomik zorlukların yaşandığı bu süreçte keyfi ve haksız uygulamalar ile yeni işsizlerin oluşturulmaması yönündedir."

"Belediyenin son 5 yılda yabancılara verdiği ruhsat sayısı kaçtır?
Yabancı dildeki tabelaların ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de artış gösterdiğine işaret edilen önergede ise şu 4 soruya yanıt istendi.
"Ülkemizde ve uzun zamandan beri moda haline gelen ve ilimizde de sıklıkla rastladığımız yabancı dilde tabelalar artık halkımızda da rahatsızlık oluşturacak boyuta gelmiştir. Yoğunlaşan yabancı dilde isim ve tabelalar Türkçemiz için de ciddi tehdit boyutundadır. Dil birliği milleti birbirine bağlayan ve millet olma özelliğinin en önemli şartıdır. Türkçe demek Türkiye demektir. Türkçe giderse Türkiye gider. Dolayısı ile mevzuata ve hukuka uygun olmayan yabancı dilde isim ve tabelalarla ilgili denetim artırılarak, mevzuata uygun hale getirilmesi sağlanmalıdır. Bu bağlamda MHP grubu olarak aşağıdaki konularla ilgili hususların açıklanmasını talep etmekteyiz.
1- Düzce Belediyesi tarafından son 5 yılda yabancıların şehrimizde açmış olduğu iş yerleri için verilen ruhsat sayısı ne kadardır?
2- Yabancıların, ilimizde işlettiği ruhsatsız işyeri var mıdır? Varsa bu işyerleri ile ne gibi müeyyideler uygulanmıştır/uygulanmaktadır.
3- Yabancı dilde tabelalarla ilgili yasal yönden yapılması gereken denetimler yapılmakta mıdır?
4- Yapılmakta ise kaç işyeri ile alakalı mevzuata aykırı isim ve tabela tespit edilmiştir.
Yukarıda bahsedilen hususlarla ilgili belediye meclisimizin bilgilendirmesi hususunu arz ederiz."

"Taziye çadırı kış şartlarında hizmet verecek donanımda olmalı"
Cenaze hizmetlerinin kış şartlarına uygun şekilde iyileştirilmesini öngören önergede şunlar kaydedildi:
"Düzce Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı gereği vatandaşlarımızın üzüntülü anlarında yanında ve destekçi olmak amacıyla cenaze hizmetlerini, nakil ve yıkama işlerini başarılı şekilde yürütmektedir. Bu hizmetleri yaparken taziye çadırı kurarak cenaze sahibinin üzüntülü anından en azından bu tür işlerle uğraşmasının önüne geçmeye çalışmaktadır. Ancak bizlerin gözlemleri ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Düzce Belediyesi'nin taziye çadırının kış şartlarında hizmet verecek donanımda olmadığı yönündedir. Vatandaşı kış ve soğuk hava şartlarında rahat edebileceği 50 ve 100 kişinin sığabileceği ısıtıcılı sandalye ve çay teşkilatının da olduğu taziye çadırlarının bir an önce tedarik edilmesini teklif ve talep ediyoruz."