MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı'yı ziyaret etti. Ilgaz, ziyaret sırasında geliş amacının DESOB'un kendilerini ziyaret ettiğini, kendilerinde iadeyi ziyarette bulunmak için DESOB'a geldiklerini ve esnafın genel durumunu öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Ilgaz ayrıca tüm Düzce'nin ortak sorunu olan ve hala fiyatı açıklanmayan fındık konusunda DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın görüşlerini almak ve kamuoyu oluşturmak istediklerini de ifade etti.

Ilgazziyaret sırasında “hala fındık fiyatı açıklanmadı neyi bekliyorlar geçen sene 5 ytl verip milleti kandırdılar. Devlet fındıktan elini çekemez. Devlet desteği olmazsa birçok insanın iflası söz konusu olur. Hükümet bundan kaçmamalı. Bunu bizden başka konuşan yok. Herkes kendine yeni bir gündem oluşturmuş. Bence çokta önemli konular değil herkes gidip gelip o konuda konuşuyor şeklinde açıklamalarda bulunarak “ Sizin eylem planınız var mı bu eylem planı nedir? “ şeklindeki bir soruya da “ eylem planımız ben geziyorum gezdiğim yerlerde konuşuyorum. Fındıkçıyı rahatlatacak bir fiyat alana kadar biz konuşmaya ve ziyaretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Fakat eylem yapıpta lastik yakmak, halkı teşvik etmek amacımız değildir. Biz reklamcı değiliz.” şeklinde cevap verdi.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ise fındıkta hasat arifesine geldiklerini ve hala fiyatın açıklanmadığını, bazı şeyler konuşulmadan bu konunun hal olmayacağını “bu suyu bulandırmak değildir” diyerek yorumladı. Kayıkçı “bazı şeylerin net olması için kurumlar arasında da bu netliği sağlamak gerekliliğinin bazı neticeleri daha erken almayı sağlayacağını ve fındığın kendileri için olmazsa olmazlarından olduğunu da sözlerine ekledi.