24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimlerinin Düzce’de yankıları devam ediyor. AK Parti’nin seçim sonuçlarına ilk itirazının ardından yeniden itirazda bulunmasına Milliyetçi Hareket Partisi’nden de (MHP) tepkiler sürüyor.

Basın toplantısına MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Avukat Bahadır Alperen, parti avukatları, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve çok sayıda partili katıldı.

“Bütün hukuki süreçler işletilsin ancak Ümit Yılmaz milletvekili olarak tescil edilmelidir”
Düzce Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Parti MYK Üyesi Avukat Bahadır Alperen şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere 24 Haziran seçimleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakının büyük bir zaferiyle sonuçlanmıştır. Akabinde diğer partilerin büyük bir karanlığa gömüldüğü bir seçim olmuştur. Özele inecek olursak ben Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Düzce’deyim. Düzce’de yapılan seçimler neticesinde 3 milletvekili seçilmiş 3’ü de Cumhur İttifakı’ndan milletvekili olmuştur. Ancak unutulmamalıdır ki 3 milletvekilinin ikisi AK Parti’nin 1’i de MHP’nin adayıdır. Ancak 24 Haziran’dan 29 Haziran’a kadar olan süreçte bir şekilde neticeler açıklanmamıştır. MHP 24 Haziran’da yapılan seçimlerde 175 farkla milletvekili çıkarmıştır. Bizim inancımız şudur ki ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları hukuka uygun karar verecektir. Hukuka aykırılık yapılırsa bu Düzce’nin aziz insanlarının karşısında yapılacaktır ve Düzce halkı bunu unutmayacaktır. Buradan bakılacak olursa 175 oy farkla Ümit Yılmaz’ın milletvekili seçildiği aşikardır. Bir an evvel bu bağlamda hukuki süreçler bitirilmeli ve mazbatası il seçim kurulunca verilmelidir. Ben buradan sizlere söz veriyorum. Ümit Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek ve milletvekili rozeti şahsım tarafından takılacaktır. Düzce ilimizin 99 yılından itibaren yapılan il seçimlerinde MHP ilk defa milletvekili çıkarmıştır. Bunun önüne kimse geçemeyecektir. Bütün hukuki süreçler işletilsin ancak Ümit Yılmaz milletvekili olarak tescil edilmelidir.”



“Fark 175’dir ve belge altına alınmıştır”
Seçimler sonucunda MHP ile AK Parti’nin arasındaki oy oranının 175 olduğunu da dile getiren Alperen konuşmasına şöyle devam etti:

“Benim şahsımın ve partimin Düzce’deki vatandaşlardan isteği şudur. Bakınız sosyal medyadan yapılan bu iş bitmedi, 3-0 oldu, fark 3’e düştü 5’e düştü gibi paylaşımlara inanılmamalıdır. Fark 175’dir ve belge altına alınmıştır. O belgenin bir an önce ilçe seçim kurullarından, il seçim kurullarından belirlenmesi ve Ümit Yılmaz’ın Ankara’da şerefli bir milletvekili olarak temsil edilmesi gerekir. Bir takım baskılar yapılmaktadır. Cumhur İttifakı’nı zedeleyici şekilde yapılan baskılar hoş karşılanmamaktadır. Sayın Genel Başkanımızın önüne makamına Düzce’yle ilgili her gün bilgiler gidiyor ve kendisi Düzce’ye çok önem veriyor. Kendisi Ümit Bey’in bir an önce gelmesini bekliyor. Düzce seçimini yaptı ve Ümit Yılmaz’ı milletvekili yaptı. Ümit Yılmaz’ı Ankara’ya ben götüreceğim ve rozetini takacağım.”

Seçimde resmi olmayan sonuçlara göre MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda bulunması gerektiği nedeniyle basın toplantısına katılamadığı belirtildi.


Haber: M.AYDIN