24 Haziran’da tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de vatandaşlar sandıklara giderek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için oy kullandı. Ancak Düzce’de seçim sonuçları AK Parti ile CHP’nin itiraz etmelerinden dolayı bir türlü netlik kazanamadı.

Merkez ve bazı ilçelerdeki sandıkların yeniden sayılmaya başlaması ile birlikte MHP Düzce Teşkilatı’nın da YSK önünde nöbeti başladı. 2 gün süren oy sayım işlemi sırasında ilçe seçim kurulundan ayrılmayan ve genel merkezin görevlendirdiği avukatlarla süreci yakından takip eden teşkilat üyeleri, AK Parti ve CHP’den gelen itirazlar üzerine nöbeti bırakmadı.

Seçimler ne zaman sonuçlanırsa seçim kurulu önünden o zaman ayrılmakta kararlı olduklarını belirten MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti İl Teşkilatı’nı eleştirdi.

“Hem de Düzceliler’in namusunu koruyoruz”
MHP olarak Düzceliler’in kendi partilerine verdiği oyları namusları olarak gördüklerini vurgulayan Caboğlu, şunları kaydetti: “Burada nöbet tutarak hem kendi namusumuzu hem de Düzceliler’in namusunu koruyoruz. Seçimlerden önce çok çalıştık, yorulduk ancak dinlenmeye vakit bulamadık. AK Parti’nin itiraz etmesi sonucu onlar evlerinde yatarken bizler gece uykusuna hasret kaldık.”

“Haklarının yediğini düşünüyorlarsa neden nöbet tutmuyorlar?”
AK Parti teşkilatına tepki gösteren Caboğlu, “Eğer oyların sayımında hata olduğunu düşünüyorlarsa, haklarının yediğini düşünüyorlarsa onlar neden burada nöbet tutmuyor? Bizler gerekirse 1 ay burada kalacağız, Düzce’nin namusunu koruyacağız. Sandıkların tamamını tekrarlatarak hakka da girdiler. 100 kişinin yaptığı işi 10 kişiye yıktırıyorlar. Ayrıca orada görev yapan kolluk kuvvetlerinin de haklarını yiyorlar.  

“AK Partililer bile bizleri haklı buluyor”
“Bizleri AK Parti’ye gönül vermiş arkadaşlar da arıyor. Yapılanlarla ittifaka zarar verildiğini, süreçte MHP olarak bizlerin haklı olduğunu söylüyorlar. Bunları da AK Partili arkadaşlarımız söylüyorlar.”
ifadelerini kullandı.


Haber: C.ÜSTÜNER