Düzce İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı, Özel İdare’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki hizmet binasında yapıldı. İdarenin 2017 yılı bütçe kararnamesinin görüşüldüğü toplantıda MHP’li meclis üyelerinin verdiği önerge dikkat çekti.

MHP grubu, Kültür Mahallesi’ndeki alışveriş merkezinin batısında mülkiyeti özel idareye ait arazinin eski ve yeni imar durumlarının karşılaştırılmasını, ilgili değişikliğin idareye ne gibi zararlarının olduğunun araştırılmasını talep etti.



Özel idareye ait arazideki kurulan otopark şirketinin bugüne kadar elde ettiği hasılatı ve kaç kişinin istihdam edildiği hakkında meclise bilgi verilmesini isteyen MHP’li üyelerinin önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

Özel rant sağlandığını bazı belgelerle gördük
Önerge hakkında meclis toplantısında söz alan MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Sarıahmet, dikkat çeken sözler sarf etti. Sarıahmet, “Alışveriş merkezinin arkasındaki yerin belediyeye devrinin gerçekleştiğini biliyoruz. Bununla ilgili araştırma yapılmasını bekliyorum.” dedi.

İl Özel İdaresinin arazisinin belediyeye devri mümkün değil
Sarıahmet’in sözlerine üzerine açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın, söz konusu önergeyi kabul etmeyerek MHP’li üyelere şöyle yanıt verdi: “İl Özel İdaresi’nin arazisinin belediyeye devri mümkün değil. Meclis kararı olmadan böyle bir şey mümkün değil. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Böyle bir duyum biz almadık. Devirle ilgili meclise herhangi bir öneri gelmedi.”

Öte yandan İl Özel İdaresi 2017 yılı bütçesinin 69 milyon lira olması oy birliğiyle kabul edildi.