Düzce Belediyesi Meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunun dile getirmiş olduğu Düzce’ye yapılmakta olan iki saat kulesiyle ilgili, basında ve kamuoyunda çıkan bazı haberlere dolayı açıklık getirmek amacıyla Düzce Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu açıklama yaptı. Katırcıoğlu, “Bazı vatandaşlarımızın belediyeye yapmış oldukları müracaatlarda söylenen rakamların afaki bir rakam olduğu, MHP’nin bu rakamları abarttığı, böyle bir rakamların olmadığı şeklinde duyumlar almamız üzerine durumu kamuoyuna açıklama zarureti hissettik.” dedi.

KATIRCIOĞLU: “İKİ SAAT KULESİNE 745 BİN TL VERİLDİ, TESLİM TARİHİ GEÇTİ”

Katırcıoğlu ihale ve iş hakkında resmi bilgiler verdi. “Aydınpınar Caddesi ile eski Düzce Lisesi’nin bahçesine yapılmakta olan iki adet saat kulesinin ihalesi 14 Nisan 2015 tarihinde yapılmış, ihalenin yaklaşık maliyeti 831 bin 666 liradır. Bu iki saatin Düzce Mücavir alan içerisinde dekoratif saat kulesi yapımı iş akdi olarak belirlenmiştir. İhaleye katılan iki firma doküman almış ancak tek firma ihaleye katılmış, ihaleye katılan firma Artagan Mühendisliğe 745 bin TL bedelle iki saatin imalatını üstlenmiştir. Sözleşmede 11 Mayıs 2015 tarihinde ihale süreci başlamış, 11 Ağustos 2015 tarihinde işin teslim edilmesi gerekirken şuanda iş hala bitirilmemiştir.”


AKIL ALIR BİR ŞEY DEĞİLDİR

Katırcıoğlu,  Düzce Belediyesinin ekonomik şartlarda zorlandığını İler Bankasından her toplantıda kredi taleplerinin olduğunu söyleyerek “Düzce Belediyesinin bu iki saate 745 bin lira ödemesi akıl alır bir şey değildir.” dedi.

DÜZCE SÖMÜRÜLÜYOR

Düzce’de bu kadar önemli sorunlar dururken iki tane dekoratif saatlerin yapılması hem fuzuli hem de son derece yanlış olduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, ihaleyi alan firmanın Ankara’da 34 saat ihalesi aldığını ve toplamda 5 milyon 812 bin TL ödendiğini belirtti. Katırcıoğlu, “Bu firmanın Ankara’daki ihalede sat başına alacağı rakam 170 bin liradır. Düzce’de ise 375 bin TL gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Düzce’de bu işle uğraşan sanatkâr arkadaşlar bu saatin çok düşük bir maliyete çıkabileceğini hesapladılar. Düzce böyle bir ihaleyle sömürülmekte böyle bir ihaleyle Düzce’nin kaynakları dışarıya aktarılmaktadır.”

İŞİ YAPAN FİRMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Katırcıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 15 Nisan 2014 tarihinde TBMM’ye sunduğu yazılı önergeye dikkat çekti. Katırcıoğlu bahse konu önergede  “Saat kulesi ihalesini alan Artagan Mühendislik Şirketinin yöneticilerinin kimler olduğu ve farklı illerde yapılacak 52 adet saat kulesi için yaklaşık 35 milyon TL tutarındaki işlerin adrese teslim ihalelerle düzenlendikleri doğru mu?” ifadelerine yer verildiğini ifade ederek Ak Partili belediyelerin belirli firmalar tarafından sömürülüyor ve sömürüler neticesinde sponsor şirketler olarak karşımıza çıkıyorlar eleştirisinde bulundu.

Haber;Y.SEVER