Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, her mahalleye düzenlediği ziyaretler kapsamında son olarak Kazukoğlu ve Kuyumcuhacıali mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Özlü, vatandaşlara hitaben konuşmasında, "Burada hem Kazukoğlu hem de Kuyumcuhacıali mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek bunlara çözüm üreteceğiz. Burada başkan yardımcılarımız var, birim müdürlerimiz var. Sizlerin belediyemizden bir talebi olduğunda burada bizlerle paylaşın istiyoruz. Bu talepleri yapacak tüm arkadaşlar burada sizleri dinleyecek." dedi.


'Düzce'de ilkleri barındıracak'
Başkan Dr. Faruk Özlü, şehrin göbeğindeki 2 park ve 1 meydanı birleştirerek hayata geçirilecek ve 27 bin metrekarelik alanı kapsayacak Millet Bahçesi projesinin detaylarını da ilk kez vatandaşlarla paylaştı. Başkan Özlü projeyi 'Düzce'de ilkleri barındıracak' şeklinde anlattı.

"Kredisiz kaynakla bu çalışmaya yıl bitmeden inşallah başlayacağız"


Kazukoğlu ve Kuyumcuhacıali mahalle sakinlerine proje detaylarını anlatan Başkan Özlü projenin kaynağının da hazır olduğunu ifade ederek "Millet Bahçesi adı ile ilgili bakanlıktan hibe talebinde bulunduk. Kredisiz kaynakla bu çalışmaya yıl bitmeden inşallah başlayacağız" dedi. Açıklamasını proje görselleri ile birlikte yapan Özlü "Düzce'ye en büyük Millet Bahçesi'ni kazandıracağız. Burada gençler için mekanlar oluşturacağız. Seyir tepesi yapacağız, herkes Düzce manzarası ile özçekim yapacak. Bu size gösterdiğim proje Düzce Millet Bahçesi 1. Etap'tır. Buranın kaynağı hazır, parasını alıyoruz. Daha sonra etaplar halinde bu proje devam edecek. Buradaki ağaçların budaması da yanlış yapılmış, bunlar çok değerli ağaçlar, bakımlarını yaparak sağlıklaştıracağız. Park ve Bahçeler ekiplerimize eğitim verdik, İstanbul'dan gelen arkadaşlardan aldıkları eğitimle bu işi yapacaklar. Bunların dışında şehir merkezindeki projelerimizin yanı sıra her mahallemizin talep ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere, kaynaklarımızı verimli kullanarak çalışmaya devam ediyoruz. Kısa bir zaman sonra Düzce'nin çehresi yepyeni bir görünüme kavuşacak, bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.Vatandaşların belediyeden beklentilerini büyük bir dikkatle dinleyen Başkan Özlü, kaynakların verimli kullanımını göz önünde bulundurarak her ihtiyacı karşılamak üzere çalışmaların devam edeceğini söyledi.
HABER:C.ÜSTÜNER