Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın ‘Yorumlu-Yorum’ programında Düzce’nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi boyunca bitmeyen çalışmaları sorguladığı yayın ses getirdi. İstanbul Caddesi Kent Estetiği Projesi’ndeki gecikme hakkında Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürü Okan Kaltu’dan gelen açıklama sonrası Millet Bahçesi 1. Etap Projesi’nin yapımını üstlenen firma yetkilisinden de uzayan çalışmalara ilişkin bilgilendirme geldi.

Yüklenici firma Gürsel İnşaat’ın saha sorumlularından Saffet Delireisoğlu, mayıs ayında biteceği açıklanan ancak haziran ayının ortasında gelinen şu günlerde hala çalışmalarına devam edilen Millet Bahçesi Projesi’ndeki uzamayı projedeki revizyona ve hava muhalefetine bağladı.

“Millet Bahçesi olduğu için burası ağaç kesme taraftarı değiliz”

İnşaat sahasında kontrolcü olarak görev yaptığını belirten Saffet Delireisoğlu, şöyle konuştu:

“’Burayla ilgili neden geciktik? Neden bitmiyor?’ diye bize herkes soruyor ve bizden biliyorlar. Ben işin başından beri buradayım. Olan aksaklıklarla ilgili şöyle bir durum var. Saha içerisinde, işin başında kıraathane ve su deposu çizilirken yanlış tasarlandığı için mevcut ağaçlara denk geliyor. Millet Bahçesi olduğu için burası ağaç kesme taraftarı değiliz. Projenin revizyonu olduğu için bu işi 1-2 ay daha geri attı birinci sebebimiz bu. Normalde uzamasının sebebi bu. Dışardan ilgili kuruma gidiliyor tekrardan uygulanıyor, yapılıyor ama biz yapılacakmış gibi biz yine bunu yapıyoruz. Yani bir an önce işlem bitsin diye sonuçta ana arterde bulunan Düzce’nin kalbi olan bir yer. Göz önünde olan bir yer olduğu için böyle bir durum var bunun gecikmesinin ilk nedeni bu. Yine yağışlardan dolayı, normalde imalatlarımızın çoğu bitti burada sadece yağışlardan dolayı bizim burada çim serme işlemimiz aksadı. Bunu yağmurda biz seremiyoruz. Bu yüzden işimiz uzadı.”

“Belediyenin burayı önden açma gibi bir talebi var”

“Müteahhit yapmadı veya kimse ilgilenmedi diye bir şey yok.” diyen Delireisoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ne kadar güzel olursa gurur duyarım, ben de Düzce’de yaşıyorum. Herkes görüyor zaten neyin ne olduğunu. Burada sorun İstanbul Caddesi’nin neden yapılmadığıdır. Ben onları kendilerine de anlattım. Orada vurgulanmak istenen İstanbul Caddesi’dir. Caddenin son hali zaten orada gözüküyor, bir şeylerin yapıldığıdır. Biz burada kötü olsun istemiyoruz, bir şeyler eksik kalmasın istiyoruz. Biz üç tane ağacı kesmemek için koca binayı yerinden oynattık. Biz burada ağaç kesimi yapmadık. Ağaç kesimi yapmadık aksine ağaç ekledik. Niye bunu bir daha yıkalım? Gelin sahayı görün, sahayı gezmek isteyenleri biz gezdiriyoruz. Sahayı gezdirenler çok teşekkür ediyorlar çok güzel olduğunu söylüyorlar. Eleştirenler oluyor. Projemiz yağmurların durumuna göre değişebilir ama bayram öncesinde TOKİ’ye teslim edeceğiz. TOKİ de ilgili eksiklerine bakacak ondan sonra açılış için belediyeye teslim edecek. Belediyenin burayı önden açma gibi bir talebi var. Zaten biz park bölümünü hemen açmayacağız vatandaşlarımıza. Şöyle bir durum var burada bitki ağırlıklı bir bölüm olduğu için bizim 2-3 ay öncesinde diktiğimiz çim ve ağaçlar var. Biz bunların bakımlarını yapıp öyle açmak istiyoruz. Yani açılış yapılır, bir iki hafta da ağaçların ve çimlerin bakımları yapılır. Öyle teslim edilir. İnsanlar buradayken bizim bu işleri yapmamız sıkıntılı olur. Burada en güzel şekilde bayram öncesi eksiksiz sıkıntısız teslim edeceğiz.”