15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yaşandığı geceden itibaren meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ediyor. Kalkışmaya tokat vuran halk, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıyor. Düzce merkezde olduğu gibi ilçelerde de binler, meydanları boş bırakmıyor. Her akşam Anıtpark'ta halkla buluşan Düzce protokolü dün akşam Akçakoca'da demokrasi nöbeti tuttu.
"BEN ONLARA "TÜRK ASKERİ" DEMİYORUM"  
Yediden yetmişe genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle binlerce kişinin katıldığı; Akçakoca’da vatandaşlara hitap eden Vali Ali Fidan, 15 Temmuz akşamı ülkemiz ve milletimizin çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle konuştu: "Binlerce yıllık tarihimizde yaşadığımız en önemli gecelerden birisiydi. Bu sadece bir darbe teşebbüsü değildi. Bu ülkenin anahtarlarını, idaresini uluslararası güçlere, emperyalist devletlere teslim etme oyunuydu. Bir kısım detaylar ortaya çıktı, bir kısmı daha ortaya çıkacak, aslında yapılmak istenen Türkiye’yi bir Irak gibi, Suriye gibi karıştırmak, parçalamak, bölmek, idaresini Amerika’ya, başka güçlere teslim etme oyunuydu. Büyük bir ihanetti. Bu ihaneti yapanlar bizim ordumuzun içine sızmış bir terör şebekesiydi. Ben onlara "Türk askeri" demiyorum ve Türk olduklarına da inanmıyorum. O şebeke kendi topumuzu, tankımızı, uçağımızı kendi milletimizin üzerine sürdü. Savaşta bile bombalanmayan meclisimizi bombaladılar. Şehitler verdik. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Allah rahmet eylesin ruhları şad olsun. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

"15 TEMMUZ'DA DA BURADAYDIK, 14 AĞUSTOS'TA DA BURADA OLACAĞIZ"

Bundan sonra kimsenin aklından böyle şeyi geçiremeyeceğini vurgulayan Vali Fidan, "Hala bugün bu terör şebekesinin elebaşı, terörist başı Amerika’dan açıklamalar yapıyor, utanmadan diğer ülkeleri, batıyı, Amerika’yı ülkemizi işgal etmeye davet ediyor ve hala utanmadan 14 Ağustos'la ilgili bir takım şifreli mesajla veriyor. Biz 15 Temmuz'da da buradaydık, 14 Ağustos'ta da burada olacağız. Biz hep buradayız, bu hainler gibi bizim gidecek bir yerimiz yok. İnşallah ölünceye kadar burası bizim vatanımızdır. Bu ülke için, bu millet için, bu devlet için şayet şehit olmak gerekiyorsa, o vazife de bize düşerse biz de şehit olacağız ama ülkemizi bırakıp gitmeyeceğiz. Bu kararlığımızı ve gücümüzü gösterdik." dedi.

"ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"
Demokrasi nöbetinin 21. gününde Akçakoca'daki vatandaşlarla beraber olmak istediklerini ifade eden Vali Fidan, konuşmasını şöyle noktaladı: "Aynı coşku Kaynaşlı da var, Düzce de var. Milletimizin her ferdi ülkemizin her yerinde bu kararlığı bu cesareti gösteriyor. Ben hasseten hepinize göstermiş olduğunuz bu cesaret için, dik duruş için, vatan sevginiz için güçlü."

Haber; C. ÜSTÜNER