Şiir ve müzik sevdalılarını Millet Kıraathanesi’nde buluşturan etkinlik… Düzce Sanat Edebiyat Platformu (DÜSEP) tarafından 2022 yılında hayata geçirilen ‘Şiir Dinletisi’ organizasyonu bundan böyle her ayın ilk cuma günü Millet Bahçesi’ndeki Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilecek. Millet Kıraathanesi’ndeki ilk etkinlikte, şiirlerini kıraathaneye gelen misafirlere okuyan şiir tutkunları, dinleyenleri mest etti.

Artık Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilecek olan dinletiye Düzceliler katılabileceğini belirten şair Hayrullah Altay, “Düzce’ye hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Güzel Şiir okuyan, edebiyatı seven öğrenci ve vatandaşlarımızı sanat ile buluşturmak istiyoruz. Düzce’de de böyle bir boşluk vardı. Elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Belediye Başkanımı Dr. Faruk Özlü de bize destek verdi. Kendisine ve belediyemize teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Düzce Belediyesi ve Düzce Sanat Edebiyat Platformu tarafından düzenlenen gecede Şairler Kadir Albayrak ve Hayrullah Altay ile Akçakoca’nın sevilen siması olan ve yakın zamanda ‘Küçük Şehrin Büyük Hikayeleri’ adlı kitabını okurlarıyla buluşturan İbrahim Bilgin’in yanı sıra Busenur Ergül, Sultan Tavşan şiirleriyle dinleyenleri mest ederken Hüseyin İlhan, Taha Arda Tezcan ve Şahin Şengül de bağlamalarıyla müzik ziyafeti verdi.

Bağış Savaşçı, güçlü sesi ve türkülerle Düzceli sihirbaz Serkan Yazıcı da gösterisiyle Millet Kıraathanesi’ni şenlendirdi.

HER AYIN İLK CUMA AKŞAMI MİLLET KIRAATHANESİ’NDE BULUŞULACAK

Düzce Belediyesi ve Düzce Sanat Edebiyat Platformu, her ayın ilk cuma akşamı şiir ve müzik sevenleri Millet Kıraathanesine davet ederken edebiyata hevesli olan Düzcelilerin kendi eserlerini okumalarına destek verecek. Gecede Kadir Albayrak’ın Sonbaharı Kirletmeyin ve Güneşin Battığı Yere isimli kitapları da ücretsiz olarak davetlilere hediye edildi.