İstanbul Vezneciler’de polis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısından bir gün sonra bu kez Mardin'den acı haber geldi. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada, biri polis 3 kişi yaşamını yitirirken, en az 30 kişi yaralandı. Art arda yaşanan terör saldırıları tüm ülkeyi yasa boğarken, kınama mesajlarında terörün bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdiği vurgulandı.

“Döktüğünüz kanda gün gelecek mutlaka boğulacaksınız”

Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, terör saldırıları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “'Rahmet ayında, Kur'an ayında, gelin gönülleri yapalım. Bu Ramazan ve her zaman' diye çağrıların yapıldığı bu mübarek ayda hain terör örgütü sinelere, hanelere, tüm ülkemize İstanbul'da ve Mardin'de yaptığı insanlık dışı saldırı ile acı düşürdü.... Terör bir kez daha gerçek, çirkef, iğrenç yüzünü göstermiştir. Hain, dinsiz, ateist terör örgütü ve bunları besleyen şer odakları şunu iyi bilmelidir ki döktüğünüz kanda gün gelecek mutlaka boğulacaksınız. Cennet vatanımız üzerindeki hain emellerinize ne yaparsanız yapın asla ve asla ulaşamayacaksınız. Canımız yanar sabrederiz, acılarımızı, gözyaşlarımızı içimize akıtırız. Ama ülkemize karşı, kardeşliğimize karşı yedi düvel, tüm kafir hain odaklarca yapılan saldırıları ve oyunları boşa çıkaracağız. Bu kirli hesaplarınız tutmayacak, terörden medet umanlar maksatlarına asla ulaşamayacaklar. Kimsenin ama kimsenin bu ülkenin bahtını karartmasına izin vermeyeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi onların kirli hesaplarına kurban etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Huzur ve istikrar bozulmayacak

 “Bu ülkenin huzur ve istikrarını bozdurtmayacak, milletimizin değişim iradesini sekteye uğratmayacaksınız…” diyen Dilber, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “Terör illetini bu ülkenin gündeminden de, bu milletin yakasından da mutlaka ama mutlaka söküp atacağız. Milletimiz mutlu ve müreffeh yarınlara ulaşma azmiyle çıktığı bu yoldan asla geri dönmeyecektir. Düzce Barosu olarak terörün her türlüsünü lanetliyor, hainleri, maşaları, şiddetle kınıyor, Meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden Polis kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun..” 

“Terörden ve kandan beslenenleri de lanetliyoruz”

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, barış ve kardeşliğin ayı olan ramazan ayının başlarında olan terör saldırıları kendisini derinden üzdüğünü belirterek, “Terörü bir kez daha kimden, nasıl gelirse gelsin lanetliyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Terörden ve kandan beslenenleri de lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yayın yasakları bu terörü ortadan kaldırmaz”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerine boyun eğmez, eğmeyecektir.” diyen Tozan, iktidara yüklendi. Tozan, “Terör eylemlerini önlemekle görevli ve yetkili olan siyasi iktidar ise görevini yapmak yerine yayın yasaklarıyla üzerini örtmeye, halkımızın terör saldırılarına alışmasını sağlamaya çalışmaktadır. Yayın yasakları bu terörü ortadan kaldırmaz. Maalesef Türkiye’nin güney sınırları güvenlik altında değildir. Oradan herkes elini kolunu sallayarak girmektedir. Zamanında mayınları kaldıran sınır güvenliğimizi açığa düşürende bu iktidardır. Başta terör olmak üzere, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, illegal göçmen hareketleri gibi sınır güvenlinin olmamasıdır. Bu gün olması gerek güney sınırlarımızda olan Irak ve Suriye sınırlarının geçilmez hale getirilip ondan sonra içerdeki terörü çözebiliriz.” Dedi.

Komisyon kurulmalı

Devletin temel görevinin vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatan Tozan, “Bu saldırılar karşısında iktidar vatandaşların güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Tekrardan sınırlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla meclis araştırma komisyonu kurularak sınır güvenliği konusuna TBMM’nin çözüm bulması gerekli olmuştur. İnsanlarımızın manevi duygularının arttığı, birlik ve beraberliği çoğaldı böyle bir günde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren polisimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.” diye konuştu.