Her Salı gecesi Öncü TV ekranlarında Düzce gündemini belirleyen Günlük programının bu haftaki konuğu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır oldu. Erol Tayhan’ın sorularına içtenlikte cevap veren Çakır, projelerden siyasi duruşuna kadar birçok konuyu değindi.


Amaç: Aynı masada bir araya getirmek


TSO’nun sivil toplum örgütlerinin çatısı olduğunu vurgulayan Çakır, amaçlarının ilk günden beri seçilmişlerle atanmışları aynı masada bir araya getirmek olduğunu ve bunu başardıklarını açıkladı.
Düzce’nin kalkınması noktasında değerlendirmelerde bulunan Çakır, bunun ne sadece tarım ne de sadece sanayi ile olamayacağını vurguladı ve bölgedeki organize sanayi bölgeleri hakkında bilgiler verdi.


Çakır, “Masum ve makul ölçüde mevcut iki OSB genişletilebilir. Çilimli OSB kuruldu. Gümüşova’da ıslah OSB yüzde 80 oranında tamamlandı. Akçakoca’da ihtisas OSB de yolda.” ifadelerini kullandı.


Kalıcı iş yerlerine talibiz


Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeri konusunda yaşanan gelişmeleri aktaran Çakır, Hastane Caddesi üzerindeki arazinin projesinin yeniden çizilmesi gerektiğini ve bu nedenle farklı bir yola yöneldiklerini açıkladı. Çakır, Fevzi Çakmak Mahallesi kalıcı iş yerlerine talip olduklarını belirtti.
Çakır, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kalıcı iş yerlerine talip olduk. Bu konuyla ilgili çalışma yaptık. Kiralama veya satın almayı talep ettik. İl Genel Meclisi çalışıyor. İGM bu işi takdir ederse burayı TSO’ya kazandırmak istiyorum. Mevcut TSO binasını da kiraya vereceğiz. Hastane yolundaki arsayı da değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.


Metruk halde duran kalıcı iş yerlerinin işlevlik kazanması gerektiğini vurgulayan Çakır, devlet eliyle yapılan bu binalara sahip çıkılması çağrısında bulundu.


Çakır, “Devletin, bu milletin parasıyla yapılmış binalar. Bu binalar kullanılacak. O binalar ticarete, iktisadi hayata, sosyal hayata dair kullanılacak.” ifadesini kullandı.


Kapı hep açık


AK Parti Düzce İl Teşkilatı kurucularından olan ve bir dönem Düzce Milletvekilliği de yapan Çakır, TSO çalışmaları esnasında 4 bakanlık ile birlikte çalıştıklarını ve siyasi kimliğinin bu işlerin çözümü noktasında işini kolaylaştırdığını belirtti. Çakır, yeniden aktif siyasete girme konusunda ise açık kapı bıraktı.


Çakır, “Siyasete girdin mi bir daha çıkamıyorsun. Biz zaten siyasetin içerisindeyiz. Ben AK Parti’nin kuruluşundan beri talep eden olmadım, talip olmadım. Ama bu kapıyı kapatıyor değilim. Siyaset bir şekilde gelirse başımızın üstünde yeri var. Kapı hep açık. Sonuçta Fahri Çakır olarak AK Partili'yim, TSO başkanı olarak değil.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber: C. Üstüner