Sağlıkta adeta atılım yılını yaşayan Düzce, bir merkeze daha kavuşuyor. Özellikle suça itilen ya da istimar mağduru olan çocukların tekrar topluma kazandırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiren Çocuk İzlem Merkezleri'nden biri Düzce'ye kuruluyor.



"Sağlık Bakanlığı'ndan onay yazısı geldi"

Konuya ilişkin açıklama AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'den geldi. Keşir, yaptığı yazılı bilgilendirmede, "Bir süredir takibini yaptığımız öncelikle istismar ve bağımlılık ile mücadele kapsamında, “suçun mağduru veya suça bulaşmış çocukların mağduriyetinin giderilmesine yönelik hizmet vermek üzere” Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kurulması talebimiz Sağlık Bakanlığı tarafından onay yazısı gelmiştir. Teknik ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte (ÇİM) faaliyetleri ivedilikle başlayacaktır." ifadelerini kullandı.



2 yıldır süren girişimler meyvesini verdi

Öte yandan mağdur çocukların, ifadelerinin alınması, adli muayenesinin yapılması ve diğer her türlü soruşturma işlemlerinin tek bir merkezde yapılarak çocuktaki travmanın etkilerinin azaltılmasını hedefleyen Çocuk İzlem Merkezi'nin kurulması için 2017 yılında başlayan çalışma ve girişimler mutlu sona ulaşmış oldu. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere Düzce Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün koordine şekilde takibini yaptığı talep Ankara'dan onay aldı.



Haber: C. ÜSTÜNER