Miraç Kandilinin Üç ayların gelmesiyle girilen manevi atmosferin gittikçe yoğunluğunun artmasına ve insanları oruç ayı olan Ramazan'a hazırladığını belirten Ak Parti Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay, Miraç Kandili'yle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere de yer verdi :

“ Bu gece de diğer mübarek gece ve kandillerde olduğu gibi insanlarımız kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden camilere koşacak ve geceyi en iyi şekilde idrak edecektir. Hemen her mübarekk gün ve gece için geçerli olan bu gecede de kendini gösterecektir. Her mümin Allah'la olan münasebetini artırmak için gayret sarf ederken, aynı zamanda da toplumumuzun en önemli özelliklerinden olan birlik ve dayanışma ruhu da Miraç Kandili vesilesiyle tekrar canlanacak, beslenecek ve tazelenecektir.

Bu ruhla beraber. Hem şahıs hem de toplum olarak görev ve sorumluluklarımız açısından bir muhasebe yapma imkanına da kavuşmuş olacağız. Bütün bunlar hiç şüphesiz bizi başarılara götüren önemli etmenler olacaktır. Bu gece vesilesiyle, Miraç hadisesinin geçtiği Kudüs şehrini hatırlamamız, orda ve civar bölgelerde bin bir zorluklar içerisinde yaşayan Filistinli kardeşlerimizi ve dünyanın diğer yerlerinde yoksulluktan, açlıktan, doğal afetlerden, savaş ve terörden mağdur olan tüm insanları hatırlamamız ve onlar için de dua etmemiz gecemizin güzel bir parçası olacaktır. Bu vesilelerle tüm İslam aleminin Miraç kandilini tebrik ederim. “

Böyle hayırlı bir günde Allah'a açılan ellerin boş dönmeyeceğini belirten Metin Kaşıkoğlu'da Miraç Kandiliyle ilgili şu ifadelere yer verdi :

“ Miraç, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır. Bu yolculuk, insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insaniliğe yükselişini ifade etmektir. Bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını temenni ediyor, bütün dünyada acı ve gözyaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu vesilelerle Miraç Kandili'nin bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. “.