Eğitim açısından yapılan hizmetleri sergilemek ve mesleki becerilerin durumunu ele almak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın ne zaman yapılacağına karar vermek amacıyla bugün müdürlükte toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz ve müdürlük görevlileri katıldı.

Düzenlenen toplantı da ilk olarak fuar ile ilgili Vali Yardımcısı Osman Demir açıklamalarda bulundu. Demir, “Yapılan bu çalışma becerilerin gelişmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu uygulama Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından farklı değerlendirmelerle ele alınmış. İnsan becerilerinin gelişmesi için böyle hizmetlerin yapılması gerçekten olumlu sonuçlar doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni METEF Yönergesi okundu ve 2008-2009 öğretim yılı METEF hazırlıkları görüşülerek proje tabanlı beceri yarışmasının değerlendirilmesi yapıldı. Toplantı sonucunda da fuarın 28-31 Mayıs tarihleri arasında yapılmasına karar verilirken kesin olmamakla birlikte fuarın İnönü Parkı önünde yapılması düşünülüyor.