Türkiye Milli Takımının Hırvatistan ile yaptığı çeyrek final maçını kazanmasının ardından Düzce Semaları önce silah sesleri ile yankılandı ardından araçlarına binen Düzceliler caddelerde araç konvoyları oluşturdular.

Avrupa şampiyonasında Türk Milli Takımının Çeyrek finaldeki rakibi Hırvatistanı uzatmaların sonunda atılan penaltı atışlarında 4–2 yenmesinin ardından Düzceliler alışkanlıklarından vazgeçmeyerek yarı finale çıkmanın sevincini önce silah atarak kutladılar.

Ardından araçlarına binen Düzceliler klakson çalarak İstanbul Caddesi üzerinde araç konvoyları oluşturdular.

Araç konvoylarının uzun olması nedeni ile Trafik ekipleri ana arterdeki yolu açmak için zaman, zaman trafiği ara yollara verdi. Bazı vatandaşlar alkolünde etkisi ile ellerindeki bayraklarla yolu trafiğe kapatarak sevinç gösterilerinde bulundular.

Polisin vatandaşları yoldan alması ile birlikte yol tekrar trafiğe açıldı. Konvoy halinde ilerleyen araçlardan birisi hararet nedeni ile yanma tehlikesi geçirdi. Aracın kaputunun üstünde bulunan Türk bayrağını alan sürücü daha sonra vatandaşlarında yardımı ile otoyu ittirerek konvoydan çıkarıp uygun bir yere park etti.

Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı sevinç gösterilerinde 7’den 70’e bütün Düzceliler sabaha kadar galibiyeti kutladılar.