Pandemi döneminde Düzceli esnaflar zor bir sınavdan geçerken, Düzce şehir içi toplu ulaşım sistemine şahsına aldığı 5 minibüsle dahil olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, bu kez odanın kaynakları ile aldırdığı milyonluk araçla gündemde…  

“Esnaf cefa çekerken, Taşlı sefa sürüyor”

Koronavirüs salgını nedeniyle Düzce’de kepenk açan çoğu esnaf zor bir dönemden geçiyor. Birçok esnaf pandemi nedeniyle iş yerini devretmek veya kapatmak zorunda kalırken, geri kalanlar ise borcuna borç ekleyerek ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Böyle bir dönemde esnafı temsil eden kesimlerin lüks harcamalarla adından söz ettirmesi tepki çekiyor.

2020 model lüks makam aracı

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı’nın, odanın kaynakları ile milyonluk makam aracı alması tartışma konusu oldu.

Salgına bağlı olarak ekonomik darboğazda olan esnaf ve sanatkarlar, katlı otoparkta fotoğrafladıkları 2020 model Audi A6 marka lüks makam aracı için “Esnaf cefa çekerken, Taşlı sefa sürüyor” yorumunda bulunarak duruma sert bir şekilde tepki gösterdi.

“Kendisini sert bir dille kınıyoruz”

Esnaflar, “Düzce esnafları olarak koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Böyle bir dönemde, Düzce Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı’nın, Düzce esnafının feryadına kulak vermek yerine, kendisine milyonluk makam aracı alması asla kabul edilemez. Makamlara gelenler esnafın yanında olmalı, dertleriyle dertlenmeli. Ancak ne yazık ki bu Düzce’de sağlanamıyor. Hizmetleri değil, milyonluk makam araçları böyle konuşuluyor.” ifadelerini kullandı.

“Odayı kara geçirdim” savunması

Tüm Dünyada etkisini sürdüren ve tüm ülke genelinde olduğu gibi, Düzce’de de en çok esnaf kesimini etkileyen Yeni Tip Covid-19 salgını döneminde, esnafların sorunlarına kulak vermesi gerektiği yerde, odanın kaynakları ile milyonluk makam aracı alan Kooperatif Başkanı Ertan Taşlı’nın konu ile ilgili yakın çevresine “Eski makam aracını satım, yenisini aldım. Odayı kara geçirdim.” dediği öğrenildi.

Esnafın güvenini sarsıyorlar!

Öte yandan mart ayından bu yana ayakta kalma mücadelesi veren esnaflar, kendilerini temsil eden ve destek sağlayan meslek örgütlerinden daha fazla yanlarında yer almasını bekliyor. Ancak bazı odaların aidat derdine düşmesi, Taşlı örneğinde olduğu gibi bazılarının ise lüks harcamalarla gündeme gelmesi esnafın, örgütlere olan güvenini sarsıyor.

Haber: Savaş ARI