Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele eden ve her türlü tehlikeye göğüs geren Mehmetçik'e Türkiye'nin dört bir yanından destek sürüyor. Bu destek zincirinin son halkası Konuralp Anaokulu bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri oldu. Kur’an Kursu öğrencilerinin velileri ve yöneticileri tarafından askerlerimiz için kuru gıdalardan oluşan paketler hazırlandı. Gıda paketlerine öğrencilerin “vatan sevgisi imandandır.” Konulu programın görüntüleri içeren CD eklendi.

Okul öğretmenlerince gelecek nesillerin vatan sevgisini ve değerini daha iyi anlamaları için hazırlanan CD,  terörle mücadele eden askerlere ulaştırılması için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na gönderildi.  Gönderilen CD’ye iliştirilen notta “ Size ve bize bu güzelliği nasip eden Rabbimize hamdü senalar olsun. Küçük iman dolu yürekleriyle sizlere dua eden yavrularımızın duaları üzerinizde olsun. Unutmayın! Türk halkı her zaman sizinle gurur duyuyor ve duyacak. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” denildi.

Şehitlerimizin anısına hazırlanan program öğrencilerin bayrak gösterileriyle başlıyor. Bir öğrencinin istiklal marşımızı okumasıyla devam eden programda öğrenciler şiirler okuyor. Ardından öğrenciler boyunlarında Doğu ve Güneydoğu’da şehit olan askerlerimizin isimlerinin yazılı olduğu yıldızlarla sahneye çıkıyor. Şehitlerimizin tek tek isimlerini sıralayan minik öğrenciler, “  makamın cennet olsun” diyerek bir kez daha anıyor.  Program, öğrencilerin şehitlerimize dualarıyla son buluyor. 

Haber;S.KAŞKIR