İl Jandarma Alay Komutanlığı bugün, yürekleri vatan ve bayrak sevgisi ile atan minik kalpleri ağırladı.
Bugün Alay’ı ziyaret eden Şükran Öney Anaokulu öğrencileri, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya ve jandarma ağabey ile ablaları tarafından misafir edildi.

Alay’a adeta çıkartma yapan öğrencilerin ilk durağı jandarmaya ait ekip araçları oldu. Araçlara binerek inceleyen minikler jandarma ağabeyleri nezaretinde megafondan anons çekti. Daha sonra jandarmanın eğitimli köpekleri olan Ekin, Majör ve Nana’nın gösterisini izlendi. Gösteriye büyük ilgi gösteren minikler ardından ellerinde bayraklarla Alay binasını gezdi.

Jandarma ağabey ve ablaları ile birlikte toplu fotoğraf çektiren minikler, daha sonra ikram edilen meyve suyu ve çikolataları yedi.

Miniklerden duygulandıran hareket
Miniklerin İl Jandarma Komutanlığı’na ziyaretinin asıl sebebi ise sonradan ortaya çıktı. Kahraman Türk Askerine duyduğu sevgi ve minneti en içten şekilde kâğıda yansıtan minikler çizdikleri resimleri, hazırladıkları hediye paketlerini ve anne-babalarına yazdırdıkları mektupları Zeytin Dalı harekatı kapsamında Afrin’e operasyon düzenleyen, sınır ötesinde terör örgütü unsurları ile kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimize gönderdi.



“Kimsenin aklı kalmasın, Türkiye’miz bu harekattan da alnının akıyla çıkacaktır”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren il Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya şunları kaydetti:

“Düzce’mizde Afrin Harekatı başladığından beri farklı gün ve saatlerde, farklı insanlarımız gelerek Afrin’e gitmek, Afrin’e çeşitli malzemeler göndermek için bize talepte bulunuyorlar. Biz inanıyoruz ki böyle tertemiz duygularla gelen vatandaşlarımız olduğu sürece milletimizin sırtı yere gelmez. Biz askerlere moral veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Akıllarında bir soru işareti kalmasın, inşallah en kısa zamanda Türkiye’miz bu harekattan da alnının akıyla çıkacaktır.”



“Vatanımız sağ olsun, çocuklarımız bu bilinçle büyüsün istiyoruz”

Şükran Öney Anaokulu Müdürü Emine Taşlı ise düzenlenen programa ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Biz Şükran Öney Anaokulu olarak ülkemizin bu geçtiği kritik süreçte onların o güzel yüreklerine, askerlerimize destek olmak adına, hem çocuklarımızın bunu idrak etmesini, bu süreci tatmalarını ve vatan sevgisini tatmak adına böyle bir program yaptık. Minik hediyeler hazırladık ama burada hedefimiz hediye değil, miniklerin de yüreklerinde askerlerimizin attığını söylemek, belirtmek ve ifade etmek. Sağ olsun komutanımız bizi çok güzel ağırladı. Çocuklarımız çok memnun oldu. İnşallah vatanımız en güzel şekilde savunan o askerlerimize küçücük bir destek sağlamıştır. İnşallah vatanımız sağ olsun, çocuklarımız bu bilinçle büyüsün istiyoruz.



“Her yürekte askerimizin attığını göstermek istedik”
Çocuklarımız daha yazı yazmayı bilmediği için anne-babalarının desteği ile onların ifadelerini yazan küçük mektuplar var. Bir tanesi demiş ki, benim babam kardeşimin adını Ertuğrul koydu ve o 1 yaşında. O da büyüdüğünde askerlerimiz gibi yiğit bir asker olacak ve vatanı savunacak diyor. Bunlar çok güzel bilinçler. Her yerde, her yürekte askerimizin attığını göstermek istedik.”




Haber :Ö. YILMAZ