Bu gece feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesi tüm İslam Alemi tarafından kutlanıyor. Miraç gecesi ise bir yükseliş, bütün kötü duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir koltuğa, en yüce mertebelere terakki ediş anlamlarını taşımaktadır. Miraç Gecesinin vuku bulması ise şu şekilde gerçekleşti :

“Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere, İlahî huzura yükselmesidir.Peygamber Aleyhissalatü Vesselam Mescid-i Haramdan (Mekke'den), Mescid-i Aksa'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi.

Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın makamına uğradı, orada iki rekat namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksa'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karşıladı. Miraçını kutladılar. Peygamber Aleyhissalatü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kıldırdı, bir hutbe okudu. Bir rivayette Hz. İsa'nın doğduğu yer olan Betlaham'a uğradı, orada da iki rekat namaz kıldı. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallak Taşının üzerinden Miraça yükseldi.”

Bu hayırlı gece için başta Düzce Müftülüğü tarafından Büyük Cami'de mevlit okutulurken bir çok camide de mevlit programları yapılacak.