Dün, Tem otoyolu Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü 1 numaralı viyadük üzerinde, meydana gelen kazada 2 kişinin ölmesine ve iki kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen TIR kayıplara karışmıştı. Kaza sonrası Kaynaşlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Davut Karakülah ve diğer Trafik ekipleri tarafından ısrarlı bir çalışma sonrası Sakarya Trafik ekiplerince Ali Yağız idaresindeki 41 LR 629 plakalı TIR 2 saat içerisinde yakalandı. Bölge Trafik ekipleri kazaya karışan diğer Kamyon sürücüsü Yusuf Şahin ile Sakarya ekiplerince yakalanan TIR’ın olduğu bölgeye gitti. Kazaya karışan araç olduğu tespit edilen Ali Yağız idaresindeki 41 LR 629 plakalı TIR, Düzce’ye getirildi. TIR sürücüsü Ali Yağız ve araç sahibi İbrahim Yağız Jandarma ekiplerine teslim edilerek gözaltına alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen Ali Yağız ve İbrahim Yağız tutuksuz yargılanmak üzere bugün serbest bırakıldı. TIR sürücüsünün Ali Yağız'ın korktuğu için olay yerinde durmadığı da edinilen bilgiler arasındaydı.

Kazanın oluş şekli hakkında bilgiler veren Kaynaşlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Davut Karakülah, Viyadük üzerinde bulunan Kara Yollarına ait kamera görüntülerinden yaptıkları tespitte, Kamyonetin hızını ayarlayamadığı ve sollamak istediğinde en sol şeritte seyir eden TIR'ı fark edemeyerek bir temas gerçekleştiğini ardından da direksiyon hakimiyetini kaybederek hemen önündeki kamyona arkadan çarptığını söyledi.

Kaza yerinde önce TIR’ın kamyonete çarparak seyir halindeki kamyona arkadan çarpmasına neden olduğu iddia edilmişti. Otoyol üzerinde meydana gelen kazada, Kamyonet sürücüsü Aydın Uşar’ın annesi Ayşe ve erkek Kardeşi Erkan Uşar hayatını kaybetmiş kız kardeşi Tuğba Uşar ve dayısının oğlu Süleyman Erdem yaralanmıştı. Emniyet ekipleri tarafından incelemesi yapılan TIR'ın Takometre cihazının çalışmadığı tesbit edilmesi üzerine bağlandı. Ayrıca TIR sürücüsü Ali Yağız'ın da daha önceden de biriken ceza puanlarına dünkü kaza nedeni ile eklenen puanlar 100'ü aştığı için ehliyetine 2 ay el konuldu.