Bir ilin huzur ve güveninin sağlanması açısında büyük bir önem taşıyan mobeselerin kurulma çalışmaları kara kışa rağmen devam ediyor. Ekipler şehir merkezinin yanı sıra D-100 Karayolu kontrollü kavşaklarda alt yapı çalışmasını sürdürüyor. Yıllardır nem gündemde olmasına rağmen gerekli olan kaynağın sağlanmasıyla birlikte ihalesi yapılan mobese kurulması için çalışmalar sürüyor. Bir ilin huzur ve güvenliği için çok büyük önem taşıyan mobeselerin kurulacağı alanlarda ekipler tüm kötü hava koşulları ve aşırı soğuk havaya rağmen şehir merkezinin yanı sıra D100 karayolu kontrollü kavşaklarda altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.
Çalışma yapılan yerlerden biride D100 karayolu çoban kaşvağında altyapı çalışmaları bittiğinde ekiplerin diğer önemli kavşaklarda çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.
Mobeseler faliyete geçtiğinde herhangi bir olaya karışan araçların ve kişilerin takibinin yanı sıra bundan sonra hiç bir sürücü ben kırmızı ışıkta geçmedim veya diğer araç kırmızıda geçti ve benim aracıma çarptı iddialarında bulunamayacak çünkü mobeselerin görüntüleri sayesinde tüm gelişmeler kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilerek sonuçlandırılabilecek.