Düzce'de uygulamaya başlayacak olan Mobese sisteminde kameraların yerleştirilmesi aşamasına gelindi. Direklerinin kurulumu tamamlanan sistemde kameraların yerleştirilmesine ilk olarak Çoban ve Öztürkler kavşağı'ndan sonra eski kızılay kan merkezi kavşağı ile eski garajlar kavşağınada kameralar takıldı,
Kent Güvenlik yönetim sistemi sözleşmesi ile başlayan Mobese çalışmalarında kameralar yerleştiriliyor. 28 noktaya koyulacak olan görüntüleme sisteminin yanı sıra 3 noktaya da plaka tanıma sistemi yerleştirilecek. Toplam 31 noktadan izlenecek olan Düzce'de Mobese kameralarının takılacağı direkler yerleştirildi. Çoban, Öztürkler, Eski Kan Merkezi kavşağı ile garajlar kavşağında Mobese kameralarının montajlama işlemleri başladı.
Şehrin önemli güzergahlarında 28 noktaya kurulacak olan Mobesenin yanı sıra, D-100 Karayolu Düzce giriş çıkışları ve D-655 Karayolu üzerine yerleştirilecek olan Plaka tanıma sistemi ile ilimiz, hem trafik olaylarında hemde asayiş olaylarında daha iyi kontrol edilecek. Toplamda 28 noktaya konulacak Mobese ve 3 noktaya konulacak 12 plaka tanıma sistemi ile Düzce izlenecek. Çalışmaların Mart sonunda bitmesi ve Nisan ayı başlarında da sistemin hizmete girmesi bekleniyor.