Düzce'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları" olarak adlandırılan, halk şairliğinden çalgı yapımına kadar farklı geleneksel sanat dallarında çalışmalar yapan toplam 25 sanatçıya "Sanatçı Tanıtma Kartı" verildi.

2019 yılı Temmuz ayı itibari ile Düzce'de Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcı sayısı 19 kişi olarak kayıtlara geçerken, bu sayıda aynı yılın aralık ayında 25'e yükseltildi.
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sanatçı Tanıtım Kartı almaya hak kazananların listesi şöyle: Ebru ve Sanat ustası İbrahim Sami Özen, zakir ustaları Muhammet Kılıç, Hüseyin Gök, Murtaza Akzel ve Ergün İlhan, Çerkez Kemençesi Yapım ustası Faysal Şakuç, Baston Yapım ustası Sezai Kaşkır, Sedef Kakma Ustası Reşit Opak, Hüsn-i Hat ustası Ebubekir Altıok, Ebru ustası Yusuf Parlark, Tesbih yapım ustası Celalettin Durmaz, Balıkçılık ustası Alper Tüfekçi, Telkari Ustası Murat Eren, İşleme Ustası Fatma Dilber, İğne oyası ustası Aynur Okur, Sepet Örme ustası Recep Erbay, Ebru ustası Yasemin Arslan Dinçer, Takunya Yapım ustası Harun Çatana, Balıkçılık ustası Servet Altınışık, Ebru Ustası Mustafa Yaldız, Çerkez Mızıkası ustası Recep Kiraz, Mızıka ustası Tamer Küçükakbulut, Kanun ustası Hüseyin Keman, Kemençe ustası Ersin Yiğit ve Kemençe Yapım ustası Ömer Demir.
Açıklamada ayrıca "Düzce'de kültür hayatına katkı sağlayacak olan Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını tespit etme çalışmaları devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönerge" kapsamında 2008'den bu yana "Sanatçı Tanıtma Kartı" uygulaması gerçekleştiriliyor.
Geleneksel sanat dallarının unutulmasına engel olmak ve bu alanlarda çalışmalar yapan sanatçıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen uygulamada, somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları değerlendirilerek tespit ediliyor. Belirlenen ölçütlere sahip sanatçılar, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilerek, "Sanatçı Tanıtma Kartı"nı almaya hak kazanıyor. Bakanlıkça somut olmayan kültürel miras taşıyıcısına ait bilgi ve belgeler, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezinde muhafaza ediliyor.