Düzce’nin diğer kronik sorunları kadar kamuoyu gündemine gelmese de, yılan hikayesine dönen sorunlarından birisi de Konuralp Müzesi’nin müdürlük kadrosunun bir türlü çıkarılamaması...

 

Geçtiğimiz yıl 18 Mayıs  günü Müzeler Haftası’nın açılışında bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın Konuralp Müzesi’nin müdürlük kadrosu konusunda açıklama yapmasının üzerinden geçen süreye rağmen meselenin çözümü konusunda yol almak mümkün olamadı.

 

Budak, Düzce’nin antik çağı ile ilgili kazıların müzenin müdür kadrosunun olmaması nedeniyle yapılamadığını, konu hakkında hazırladıkları dosyayı bakanlığa sunmaya hazır olduklarını,  bir iki ay içinde konunun bakanlar kurulunda ele alınacağını umduğunu söylemişti.Budak ayrıca,müdürlük kadrosunun alınmasıyla kazıların düzenli yürütülmesinin mümkün olacağını, hem de tarihi eserlerin Konuralp Müzesinde toplanmasının sağlanacağını dile getirmişti.

 

Konu bir süre kamuoyu gündeminde kalmış, zamanın Düzce Valisi Düzce’nin daha acil sorunları olduğunu söyleyerek konu hakkında çekimser bir tavır içine girmişti. Ardından siyasiler ile zamanın Kültür ve Turizm Bakanı arasında yaşanan polemiğin kadronun önünü tıkadığına ilişkin dedikodular çıkmış, bir süre sonra da konu kamuoyu gündeminden kalkmıştı.

 

Bir iki ay içinde bakanlar kurulu gündemine geleceğinin açıklanmasından bu yana geçen bir yıllık sürede çözüm yolunda yol alınamamasının, Düzce’de bulunan tarihi eserler üzerinde Bolu’da bulunan Müzenin söz sahibi olması, yerel olanaklarla arkeolojik kazı yapılamaması, müze emvalinin geliştirilememesi ve Düzce’nin tarih turizmi açısından önünün tıkanmasına neden olduğu ifade ediliyor.