Düzce’nin il olmasıyla birlikte ilk İl Müftü Yardımcısı olarak ilimizde göreve başlayan Mehmet Türkoğlu 9 yıllık görev süresinin ardından Karabük ili merkeze tayinin çıkması nedeniyle ilimizden ayrılıyor.
Yarın ilimizden ayrılacak olan Türkoğlu 9 yıllık görev süresini değerlendirdi ve “Deprem enkazlarının arasından çıkmaya çalışan Düzce’miz de yıkılan tüm camilerimizin yerine yenileri yapıldı.” dedi.
“2000 yılından beri Düzce’deyim. Düzce’de deprem olduktan sonra her yer harabe gibiydi. Camilerin minareleri yıkılmıştı. Büyük camide yıkılmıştı. Bu caminin yerine geçici bir süre çadır koyduk. Kalıcı konutlara prefabrik mescitler gönderdik. Deprem dolayısıyla bir çok camimiz kullanılmaz hale gelmişti. Fakat müftümüz ve çalışanlarımız ile el ele vererek bu güzide ilin mescitlerini güzelleştirdik. Kalıcı konutlarda yapımı devam eden camilerimiz var. Büyük camiyi tekrar inşa ederek güzel bir yer haline getirdik. Çoğu camimizin minarelerini yeniden yaptık. Tüm camilerimizi güçlendirdik. Din görevlilerimizle el ele vererek çalışmalarımızı yaptık. Kurslar inşa ettik. Biz her hizmeti Düzce’liye yaptık. 30 yıldır din görevlisi olarak çalışıyorum. Görevimin üçte biri Düzce’de geçti. Düzce’lilere yaptığım hizmetlerden ötürü yardımı dokunan herkese teşekkür ediyorum. Düzcelilerden haklarını helal etmesini diliyorum” dedi.

Yarın Düzce’den ayrılacak olan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu Karabük iline tayinin çıktığı gün Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığı konuşma sırasında Düzce’den ayrılmanın verdiği üzüntüyle adeta gözyaşlarını tutamamıştı.