Çalışmaların devam ettiği İl Müftülük binası konusunda sona yaklaşıldı. İl Müftüsü Alaattin Gürpınar Müftülük Binasının 13 Mart'ta açılacağını söyledi.

Gürpınar, “Dün Diyanet İşleri Başkanımızla görüşme yaptık. Bizden Düzce'de açılmayı bekleyen yerlerle ilgili döküman istemişti. Götürdüğümüz kaynakları inceledi ve başarılı çalışmalar yaptığımızı görerek bize teşekkür etti. Eğer Allah nasip ederse 13 Mart'ta 8 cami, bir Kuran Kursu ile birlikte İl Müftülük Binamızı da açmayı düşünüyoruz. Bina Düzce'nin önde gelen yapıları arasında yer alacak ve vatandaşlarımız binadaki olanaklardan yararlanabilecek. Ancak bu yerleri açmak için 400 bin TL kaynak gerekiyor. Bu kaynağı da bulmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gürpınar, Müftülük binasının açılışına önemli kişileri çağıracaklarını da belirterek “ Başta Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu olmak üzere Devlet Bakanlarını da açılışa çağırmayı düşünüyorum. Şimdilik açılış için davetli listesi oluşturmadık. O yüzden şimdilik açılışa kimlerin geleceği kesin değil.” ifadelerini kullandı.