Bugün Düzce Valiliği’nin izni ile “Pandemi” ile mücadele çalışmalarını görüşmek üzere Olağanüstü toplanan Düzce Belediye Meclisi toplantısında, Toplu Taşıma Ruhsat, İzin ve Hat Kirası konuları görüşüldü.Yapılan meclis oturumunda Düzce Belediyesine toplu taşıma hizmeti veren Beçi, Uğur ve Muncurlu kooperatiflerinin, Yeni Tip Covid – 19 pandemisi nedeniyle zarara ettikleri gerekçesi ile Düzce Belediyesi’nden otobüs başına bin TL’lik aylık gelir garantisi talepleri görüşüldü.

“Suya yüzde 50’li indirimi kabul etmiyorsunuz, kooperatiflere otobüs başına 1.000 TL ödeme yapmayı kabul ediyorsunuz”

Görüşmeler sırasında söz alan İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, “Düzce Belediyesi, iş yaptığı tüm kooperatif ve firmalara destek mi veriyor da bu kooperatiflere otobüs başına biner TL destek verecek. Bu yanlış olur. MHP’li arkadaşlar az önce su fiyatlarında yüzde 50’li indirim yapılmasını talep etti, bunu kabul etmiyorsunuz da taşımacılık yapan kooperatiflere otobüs başına 1.000 TL ödeme yapmayı kabul ediyorsunuz. Su fiyatlarına indirimi kabul etmiyorsanız, bunu da kabul etmemeniz lazım. Bu vatandaşa yapılan yanlış olur.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Beçi, Uğur ve Muncurlu kooperatiflerinin otobüs başına aylık 1.000’er TL’lik gelir garantisi talebi AK Parti oyları ile meclisten geçti.