Özellikle Düzce'de yaşanan depremlerin ardından inşaat mühendislerinin önemi bir kez daha ortaya çıkarken inşaat mühendisleri için toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor. Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün düzenlenen toplantıyla “Mühendislik hizmetlerinde karşılaşılan sorunlar” ve “2007 deprem yönetmeliğinin uygulanmasında teknik sorunlar” başlıkları altında mühendislere Yönetici Mühendis Gökhan Tunç, İnşaat Mühendisi Adnan Tanfener ve Mühendis Mecit Yurstsever tarafından bilgiler verildi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Ekinci yapılan toplantılarla mühendislerin sorun yaşamadan çalışmalarına devam etmesinin hedeflendiğini belirterek, “Özellikle deprem yaşayan bir il de bu tarz eğitimler çok önemlidir. Bizde çalışmalarımızla mühendis arkadaşları her konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Amaçlarının mühendisleri inşaat konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri İl Temsilcisi Kayhan Özdemir ise “Eğitimlerimizde bilgi sahibi olan kişiler sayesinde mühendisleri eğitmek amacı yatıyor. Bu sayede yapılan inşaatlar konusunda bütün mühendisler bilgi sahibi oluyor.” ifadelerini kullandı.