Düzce Valiliği Konferans Salonu’nda Düzce Valisi Cevdet Atay’ın koordinasyonunda mülki ve idari amirler ile merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla "Görev Bende" kampanyası tanıtım programı gerçekleştirildi.

Programda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli Uzman Dr. Meltem Pınar Karabel tarafından "Görev Bende" Gönüllülük kampanyası hakkında genel bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca Düzce’de bu kapsamda yürütülen eğitim, etkinlik ve faaliyetler ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda ayrıca merkez mahalle ve köy muhtarlarına bağımlılıkla mücadele, En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ve sigarayı bırakma konuları başta olmak üzere kamu kurumlarınca verilen hizmetler anlatıldı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ve en büyük gönüllülük hareketi olan "Görev Bende" kampanyasının Düzce’de muhtarların da desteğiyle daha çok kişiye ulaşılacağını belirterek, “Amacımız, paydaşlar arasında iş birliğini arttırarak tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamaktır.

Bu bağlamda "Görev Bende" kampanyamıza desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Cevdet Atay olmak üzere tüm kamu kurum temsilcilerine ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın devamında Düzce Valisi Cevdet Atay’ın katılımıyla Düzce’deki okullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik, 8 saatlik "Bağımlılığa Yaklaşım Eğitimi" programı düzenlendi. Eğitime katılan 132 öğretmenimize katılım belgeleri verildi.